Frisítés dátuma: 2019-07-16

hun eng Akadálymentes verzió Utolsó frissítés: 2019-07-16 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
imglink

Pályázati partnerkereső

Partnerek: Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft.

Kategória:alkalmazkodás az éghajlatváltozáshozaz éghajlatváltozás mérsékléseéghajlatpolitikai irányítás és tájékoztatáskörnyezet és erőforrás-hatékonyságkörnyezetvédelmi irányítás és tájékoztatástermészet és biodiverzitás

Cím:4071 Hortobágy, Czinege J. u. 1.

szervezet neve: Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft.

szervezet típusa: nonprofit szervezet

képviselők: ILLÉS-TÓTH Marianna, +36 (52) 589-113, +36 (70) 492-7689, life@hortobagy.eu

weboldal: http://www.legelotavak.hu/

tapasztalat:

A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. LIFE11 NAT/HU/000924 azonosítószámú "Legelőtavak élőhely-kezelése a Hortobágyon" c. pályázatot valósítja meg konzorciumi formában, a projekt két fő társkedvezményezettjével a Hortobágy Nemzeti Park Igazgatósággal és a Hortobágy Természetvédelmi Egyesülettel, valamint hat magángazdálkodó részvételével és közreműködésével. A projekt megvalósítása 2014. január 1-től 2020. június 30-ig tart a mintegy 4634 ha összterületen Hortobágyon.

A természetvédelmi célú projekt fő célkitűzése természetvédelmi legeltetés megvalósítása, valamint legeltetési rendszer kidolgozása Hortobágy egyik legértékesebb, ám napjainban nem megfelelően kezelt területein.

A pályázat megvalósítása során a természetvédelmi célú legeltetés mellett számos vállalást teljesítünk, mint például infrastrukturális beruházásokat (gát- és csatornarendszer megszüntetése és létesítése a természetes vízmozgás helyre állítása érdekében, pásztorszállás, gémeskút, karám építés, illetve felújítás) tanösvény létrehozása a projektterületen a pályázat eredményeinek bemutatása érdekében, monitoring vizsgálatok végzése, disszeminációs anyagok készítése, és a pályázat eredményeinek ismertetése a szakmai és laikus közönség számára egyaránt. Továbbá szoros kapcsolatot kívánunk kiépíteni a projekt célkitűzéseihez illeszkedően, más hazai és külföldi LIFE pályázatok résztvevőivel, megvalósítóival egyaránt a projekt teljes időtartama alatt.

területek:

Lépjen velünk kapcsolatba!

A sikeres magyar LIFE-pályázatok létrehozásának érdekében munkacsoportot hoztunk létre. Az alábbi témákban szeretnénk segítséget nyújtani:

Földművelésügyi Minisztérium

Környezetvédelem

SZIJÁRTÓ Ágnes – LIFE NCP

Tel.: +36 1 795 5763;

E-mail: agnes.szijarto@am.gov.hu;

           lifeenvironment@am.gov.hu

 

Természetvédelem

SASHALMI Éva – LIFE NCP

Tel.: +36 1 896 3149

E-mail: lifenature@am.gov.hu

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Éghajlat-politika

KOVÁCS Barbara – LIFE NCP

Tel: +36 1 896 3129

E-mail: barbara.kovacs@itm.gov.hu

           lifeclimate@itm.gov.hu

Magyar Fejlesztési Központ

Pénzügy

E-mail: lifecapacity@mfk.gov.hu

Segíthetünk? - Írjon nekünk