Utolsó frissítés: 2019-11-14

Frisítés dátuma: 2019-11-14

hun eng Utolsó frissítés: 2019-11-14 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

Június 12. Nemzetközi Falafel Nap

A Nemzetközi Falafel Nap arra buzdítja az embereket, hogy egyenek falafelt, és a csicseriborsó fasírtgolyókat fotózzák le majd tegyék ki a netre falafel hashtag-gel.

Állatok milliárdjait gyilkolják le évente húsukért. A haszonállatok többségét ma már ipari méretű állatgyárakban tartják, szűk helyre beszorítva, túlzsúfolt ketrecekben, zárt barakkban, karámban.

Nem tudják kinyújtani a lábaikat vagy a szárnyaikat, nem jutnak friss levegőhöz és napfényhez – a természetellenes körülmények miatt az állatok gyakran megbetegszenek, megsérülnek és elpusztulnak. A szűk térben tartott állatokat megcsonkítják, levágják a csőrük hegyét, kihúzzák a fogaikat, megcsonkítják a farkukat, hogy ne csipkedjék, harapják és csapdossák egymást reményvesztett helyzetükben. Minden farmon nevelt állat a mészárszéken végzi életét. Egyél kevesebb húst, hogy segítsd megelőzni a kegyetlenséget és a szenvedést – a falafel jó alternatíva a hús helyett.

Forrás: http://husmenteshetfo.hu/index.php/hu/miert-husmentes/allatokert

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2017.08.22.

Tovább nő a kiserőművek száma Magyarországon

Hírek a nagyvilágból2018.12.06.

A Bizottság 2050-re klímasemlegessé kívánja tenni Európát

Hírek a nagyvilágból2017.08.02.

A bialowiezai fakivágások azonnali leállítására szólította fel Lengyelországot pénteki rendeletében az Európai Unió Bírósága