Utolsó frissítés: 2019-09-17

Frisítés dátuma: 2019-09-17

hun eng Utolsó frissítés: 2019-09-17 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

Karbonlábnyom-számítás önerőből?

A LIFE Clim’Foot projekt szakmai munkacsoportjának harmadik találkozója

A francia vezetésű „Clim’Foot” egy transznacionális (francia-olasz-magyar-horvát-görög) LIFE projekt, melynek célja a különböző típusú szervezetek karbonlábnyomának mérése és csökkentése egy speciális, francia módszertan által. Ez az egyik első sikeres éghajlat-politikai LIFE projekt, amely magyar kedvezményezettel is rendelkezik, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. (HOI) személyében.

A HOI munkatársai által, immár harmadik alkalommal megszervezett Clim’Foot Szakmai Munkacsoport ülésén ezúttal többek között arról esett szó, hogy milyen módszerek léteznek a karbonlábnyom számítására, milyen az előrehaladás a hazai környezetben, és milyen jó tanácsokkal tud szolgálni a francia projektpartner a karbonlábnyom-számítás bevezetésével kapcsolatban.

A találkozó egy workshop-jellegű feladattal indult, ahol a csoportokba osztott résztvevőknek karbonlábnyom-csökkentési stratégiát kellett készíteniük egy szituációs játék keretében. Ezt követően a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Klímapolitikai Főosztálya részéről Koczóh Levente tartott előadást az uniós és a magyar klímapolitika, a hazai üvegházhatásúgáz-kibocsátás, valamint az EU Kibocsátás-kereskedelmi Rendszerének aktualitásairól. Az ülés zárásaként a Franciaországban sikeresen megvalósított kötelező szervezeti karbonlábnyom-számítás bevezetéséről beszélt a francia környezeti- és energiaügyi ügynökség (ADEME – French Environment and Energy Management Agency) képviselője, Romain Poivet – az esemény  „alacsony-karbon” jellegét megőrizendő, egy videóbeszélgetés keretében.

Karbonlábnyom-számítás önerőből?

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2018.06.04.

Ugartyúk életmentés

LIFE hírek2019.05.29.

Megjelent a LIFE Előkészítő projektek 2019 pályázati kiírás

LIFE hírek2018.12.14.

A spanyol gazdák biogazdálkodása a profitot is növeli