Utolsó frissítés: 2019-11-14

Frisítés dátuma: 2019-11-14

hun eng Utolsó frissítés: 2019-11-14 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

Környezetvédelmi tippek otthonra - környezettudatosság a konyhában

  • Vásároljon energiatakarékos háztartási készülékeket! Az EU-ban számos mindennapi használatú termék (például hűtőszekrények, mosogatógépek vagy sütők) viseli az uniós energiahatékonysági címkét, hogy segítse a vásárlókat az energiahatékony modellek kiválasztásában. A skála két végét az A+++ (leginkább energiahatékony) és a G osztályba tartozó (legkevésbé energiahatékony) árucikkek képviselik. Egy A+++ címkével ellátott mosogatógép például feleannyi energiát fogyaszt, mint egy D besorolású termék.
  • Ellenőrizze, hogy megfelelően záródik-e sütője! Ha ki kell cserélnie sütőjét, válasszon A besorolású modellt. Ezzel a termék teljes élettartama alatt akár 200 eurót takaríthat meg egy D címkével ellátott sütő energiaköltségéhez képest.
  • Kézi mosogatás helyett használja inkább mosogatógépét! A korszerű mosogatógépek kevesebb vizet és energiát fogyasztanak, ráadásul legtöbbjük rendelkezik energiatakarékos üzemmóddal. Ugyanakkor fontos, hogy csak akkor használja gépét, ha már megtelt!
  • Csak annyi vizet forraljon fel, amennyire szüksége van! Ha csak pár percre hagyta a vízforralóban a felmelegített vizet, nem kell újra felforralnia.

Forrás: https://ec.europa.eu/clima/citizens/tips_hu?fbclid=IwAR2fTNPKdhl3SvK37hcnHrcaW2IIX3rg-1G4vS4Rw-VXYHcr_2cLPdEimoE

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2019.01.04.

Az év emlőse 2019-ben az eurázsiai hiúz

Hírek a nagyvilágból2017.10.21.

A környezetvédelem a kiegyensúlyozott fejlődést segíti

Hírek a nagyvilágból2017.10.21.

Globális fellépés a Párizsi Megállapodás keretében