Frisítés dátuma: 2019-02-19

hun eng Akadálymentes verzió Utolsó frissítés: 2019-02-19 kapcsolat gyik Segíthetünk?

Hírek

Környezetvédelmi tippek otthonra - ne pazarolja az energiát!

  • Cserélje le az izzólámpákat és a halogénizzókat energiatakarékosabb típusokra! Egyetlen LED izzó használatával összesen több mint 100 euróval csökkentheti villanyszámláját a termék nagyjából 20 éves élettartama alatt.
  • Kapcsolja ki az elektromos készülékeket! Az olyan internethez csatlakoztatott készülékek, mint például a 2016-ban vagy az előtt gyártott okostelevíziók, nyomtatók és játékkonzolok akár 80 watt energiát fogyaszthatnak készenléti üzemmódban. Használjon többcsatlakozós, kapcsolóval ellátott elosztót, amellyel egyetlen mozdulattal kikapcsolhatja őket.
  • Érdeklődjön energiaszolgáltatójánál intelligens fogyasztásmérők beszereléséről! Intelligens fogyasztásmérőkkel akár 3%-kal csökkentheti gáz-, illetve villamosenergia-fogyasztását.
  • Váltson zöld energiára! A legtöbb energiaszolgáltató kínálatában elérhetőek zöld, azaz környezetbarát díjszabások, amelyek a szél- és napenergiához hasonló megújuló energiaforrások szélesebb körű használatát támogatják. Ha otthona saját tetővel rendelkezik, vegye fontolóra napelemek felszereltetését, így a szükséges villamos energia egy részét önállóan állíthatja elő.

Forrás: https://ec.europa.eu/clima/citizens/tips_hu?fbclid=IwAR2fTNPKdhl3SvK37hcnHrcaW2IIX3rg-1G4vS4Rw-VXYHcr_2cLPdEimoE

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2018.06.19.

A kutatókat is meglepte, milyen gyorsan olvad az Antarktisz

Hírek a nagyvilágból2017.08.17.

A tavalyi volt sorban a harmadik év, amikor megdőlt a globális melegrekord

Hírek a nagyvilágból2018.05.14.

Csak egy enzim és újrahasznosulhat a PET-palack