Frisítés dátuma: 2019-04-12

hun eng Akadálymentes verzió Utolsó frissítés: 2019-04-12 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás

Hírek

Környezetvédelmi tippek otthonra - ne pazarolja az energiát!

  • Cserélje le az izzólámpákat és a halogénizzókat energiatakarékosabb típusokra! Egyetlen LED izzó használatával összesen több mint 100 euróval csökkentheti villanyszámláját a termék nagyjából 20 éves élettartama alatt.
  • Kapcsolja ki az elektromos készülékeket! Az olyan internethez csatlakoztatott készülékek, mint például a 2016-ban vagy az előtt gyártott okostelevíziók, nyomtatók és játékkonzolok akár 80 watt energiát fogyaszthatnak készenléti üzemmódban. Használjon többcsatlakozós, kapcsolóval ellátott elosztót, amellyel egyetlen mozdulattal kikapcsolhatja őket.
  • Érdeklődjön energiaszolgáltatójánál intelligens fogyasztásmérők beszereléséről! Intelligens fogyasztásmérőkkel akár 3%-kal csökkentheti gáz-, illetve villamosenergia-fogyasztását.
  • Váltson zöld energiára! A legtöbb energiaszolgáltató kínálatában elérhetőek zöld, azaz környezetbarát díjszabások, amelyek a szél- és napenergiához hasonló megújuló energiaforrások szélesebb körű használatát támogatják. Ha otthona saját tetővel rendelkezik, vegye fontolóra napelemek felszereltetését, így a szükséges villamos energia egy részét önállóan állíthatja elő.

Forrás: https://ec.europa.eu/clima/citizens/tips_hu?fbclid=IwAR2fTNPKdhl3SvK37hcnHrcaW2IIX3rg-1G4vS4Rw-VXYHcr_2cLPdEimoE

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2018.06.28.

Fogyasztói nyomásra papír szívószálakra vált a McDonald’s

Hírek a nagyvilágból2018.05.03.

A dízelbotrány új szabályozást hozott a károsanyag-kibocsátásoknál

Hírek a nagyvilágból2018.04.01.

Fél Európát beterítené az óceáni szemétfolt