English Utolsó frissítés: 2023-12-04
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2023-12-04

hun eng Utolsó frissítés: 2023-12-04 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

LIFE INFONAP 2018

2018. május 10-én került megrendezésre a Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. szervezésében a LIFE INFONAP 2018 rendezvény Dobogókőn.

Kiss Antal miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

Dr. Botos Barbara, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Klímapolitikai Főosztályának vezetője megnyitójában hangsúlyozta, hogy az uniós szinten is kiélezett a versenyben hathatós segítséget nyújtanak a nemzeti kapacitásépítési pályázat konzorciumi tagjai, hogy a magyar pályázók a brüsszeli bírálók előtt is megállják a helyüket. Megjegyezte, hogy a sikerek mellett a kihívásokról is szót kell ejteni, vagyis nem minden pályázó fog nyerni, de a kudarcokból is lehet tanulni, ez pedig a pályázatokra különösen igaz, hiszen a bírálólapok tanulságát a következő pályázatok beadásánál tudják majd kamatoztatni. Felhívta a résztvevők figyelmét arra is, hogy a LIFE program keretének másfélszerese áll majd a pályázók rendelkezésére 2020 után.

Dr. Nagy Szilvia, a Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. szakmai igazgatóhelyettese felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy a LIFE program 2018-as felhívásainak pályázati összefoglalói magyar nyelven is elérhetőek honlapunkon a „PÁLYÁZATOK” menüpont alatt.

Bokor Veronika, LIFE természetvédelmi nemzeti kapcsolattartó (Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztály) a 2018. évi LIFE természetvédelmi témájú pályázati felhívásokat ismertette.

Bokor Veronika prezentációja megtekinthető itt.

Novák Judit Eszter, LIFE környezetvédelmi nemzeti kapcsolattartó (Földművelésügyi Minisztérium, Környezetfejlesztési és -stratégiai Főosztály) a 2018. évi LIFE környezetvédelmi témájú pályázati felhívásokat ismertette.

Novák Judit Eszter prezentációja megtekinthető itt.

Kovács Barbara LIFE éghajlat politikai nemzeti kapcsolattartó (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Klímapolitikai Főosztály) a 2018. évi LIFE éghajlat-politikai témájú pályázati felhívásokat ismertette.

Kovács Barbara prezentációja megtekinthető itt.

Heilmann Diána az Európai Bizottság Külső Monitoring Csoportjának (NEEMO) magyar tagja a LIFE projektek végrehajtásával kapcsolatos észrevételeit és a monitoring látogatások során szerzett tapasztalatait osztotta meg a résztvevőkkel.

Heilmann Diána prezentációja megtekinthető itt.

Ebéd után Dr. Konstantinos Moustakas (Athéni Műszaki Egyetem) a SOL-BRINE projektről, Ferran Paune, környezetvédelmi tanácsadó pedig MONTSERRAT projektről tartott előadást.

Dr. Konstantinos Moustakas prezentációja megtekinthető itt.

Ferran Paune prezentációja megtekinthető itt.

A rendezvény megvalósítását elégedettségi kérdőívvel mértük fel, melynek eredménye azt erősítette meg, amit a jelenlévők és az előadók már a helyszínen is hangsúlyoztak: szakmailag tartalmas, jól szervezett és kiváló hangulatú eseményen vehettek részt.

A rendezvényről készült képek honlapunkon a Képgalériában tekinthetek meg.