Frisítés dátuma: 2019-03-22

hun eng Akadálymentes verzió Utolsó frissítés: 2019-03-22 kapcsolat gyik Segíthetünk?

Hírek

Nyolcadik alkalommal gyűltek össze a világ parlagisas-kutatói

Véget ért a 8. Nemzetközi Parlagisas-védelmi Konferencia, a szervezésben és lebonyolításban az MME és a PannonEagle LIFE projekt is segítette az orosz szervezők munkáját.

A konferencia ezúttal a „Sasok a Palearktiszban: Kutatás és védelem” rendezvény keretében került megrendezésre Katun településen, Oroszország Altaji Határterület régiójában 2018. szeptember 7 és 10 között.. A több rendezvényt is magába foglaló konferenciát az Orosz Ragadozómadár Kutatási és Védelmi Hálózat (RRRCN) szervezte meg, együttműködve számos más orosz és külföldi szakmai szervezettel (http://rrrcn.ru/en/conference-2018). A rendezvényen összesen 30 ország 101 kutatója vett részt, akik 90 kutatás eredményét mutatták be előadás, illetve poszter formájában Az általános előadásokon kívül Eurázsia sasfajainak kutatása és védelme szempontjából legfontosabb kérdéseket is megtárgyalták: pusztaisas-, parlagisas- és halászsas-védelem, molekuláris genetikai módszerek, valamint az energetikai infrastruktúra hatásai.

Bővebben: http://imperialeagle.eu/hu/content/nyolcadik-alkalommal-gyultek-ossze-vilag-parlagisas-kutatoi

Fotó: Horváth Márton: A Pannon-régió képviselői 

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2018.12.14.

Tisztább alternatívák megtalálása a textilipari termékeknél

LIFE hírek2018.10.19.

Új megoldások a LIFE-től a ECOMONDO 2018-on

LIFE hírek2018.12.11.

EU költségvetés: a Bizottság javasolja a környezetvédelem és az éghajlatváltozás elleni fellépés támogatásának növelését