English Utolsó frissítés: 2023-12-04
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2023-12-04

hun eng Utolsó frissítés: 2023-12-04 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

2022. április 14-ig lehet jelentkezni az EUSEW Díjra

Már várják a jelentkezéseket az idei  Európai Fenntartható Energia Díjra , amelynek célja, hogy kiemelje azokat a személyeket és kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak Európa tiszta és digitális energiára való átállásához. Az idei kategóriákban innovátorokat, nőket, fiatalokat, valamint az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások terén kiemelkedően közreműködő helyi csoportokat ismerik el.

Meghívjuk Önt, hogy jelentkezzen közvetlenül, vagy javasoljon valakit, aki Ön szerint figyelemre méltó tevékenységet fejt ki a következő négy kategória valamelyikében:

  1. Innováció: olyan kiemelkedő folyamatban lévő vagy nemrégiben befejezett, EU-finanszírozású projekteket ismer el, amelyek eredeti és innovatív utat mutatnak a tiszta energiára való átállás felé.
  2. Helyi energetikai kezdeményező: egy olyan végrehajtott fenntartható energiával kapcsolatos kezdeményezést ismer el, amelyet polgárok vagy fogyasztók egy csoportja (egy önkormányzathoz vagy más érdekelt felekhez társulva) hajtott végre, és amely hozzájárul a tiszta energiára való átálláshoz közösségi vagy helyi szinten. Másokat is arra ösztönöz és motivál, hogy hasonló lépéseket hajtsanak végre az egész EU-ra kiterjedő telepítés érdekében, ami gazdasági és környezeti előnyökkel jár.
  3. Fiatal újító az energiaszektorban: olyan (35 év alatti) fiatalokat ismer el, akik olyan kiemelkedő tevékenységet végeznek, amely elősegíti a tiszta energiára való átállást Európában, és ambiciózus klíma- és energiafellépésre inspirál.
  4. Nők az energiaszektorban: azon nőket ismeri el, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak, amelyek elősegítik a tiszta energiára való átállást Európában. Különös figyelmet fordítanak a nemek közötti esélyegyenlőség általános érvényesítését célzó erőfeszítésekre, valamint az egyenlőség és az esélyegyenlőség támogatására az energiaszektorban.

A beküldési határidő: 2022. április 14.

Az EUSEW közösség nem lenne az, ami ma, ha nem lennének inspiráló tagjai, akik konkrét, ambiciózus változásokat indítanak el szerte a kontinensen. Az idei díj kategóriái az inspiráló újítókat, nőket, fiatalokat és helyi kezdeményezőket ünneplik, akik valódi változást hoznak. Ha olyan projekten vagy kezdeményezésen dolgozik, amelyet érdemes kiemelni, az EUSEW Díj arra való, hogy értékes elismerést szerezzen a munkájáért.

 

Forrás és bővebb információk:

https://cinea.ec.europa.eu/news/eusew-awards-2022-applications-are-open-2022-03-09_en

Jelentkezés:

https://eusew.eu/guidelines-awards2022

EUSEW útmutató a programban való részvétel különböző lehetőségeiről:

https://www.eusew.eu/get-involved-eusew-2022-your-guide-shaping-europes-energy-transition

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2020.02.05.

Éghajlatvédelem még a legszűkebb költségvetés mellett is

LIFE hírek2019.01.07.

Magyarország elnyerte első két LIFE integrált projektjét

LIFE hírek2019.07.21.

LIFE networking tapasztalatok Spanyolországban