English Utolsó frissítés: 2024-05-09
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2024-05-09

hun eng Utolsó frissítés: 2024-05-09 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

A LIFE EcoTimberCell spin-off marketingcéget indít

A LIFE EcoTimberCell elindította a TimberSoul nevű start-up-ot a Cándido Hermida által. Az új cég az EcoTimberCell (ETC) termékek kereskedelmi forgalomba hozatalával népszerűsíti a helyi minősített faanyagot.

Életünk nagy részét épületekben töltjük, de ezek okozzák az EU energiafogyasztásának 40%-át. Ennek a fogyasztásnak a csökkentése kulcsfontosságú az éghajlatváltozás mérséklése szempontjából.

LIFE EcoTimberCell projekt különféle ETC szerkezeti termékeket fejleszt, például gerendákat és vázakat erdőkből való építkezéshez a Galícia és Észak- Portugália EurorégióbanEzek a hatékony és innovatív facellák helyettesíthetik a hagyományos építőanyagokat, mint az acél és a cement. A csapat módszere csökkenti a CO2-kibocsátást, növeli az épületek energiahatékonyságát, és növeli a fenntarthatóan kezelt erdőkből származó fa iránti keresletet.

TimberSoul Cándido Hermida spin-offja ezeket az ETC-termékeket a minőség és az innováció szinonimájaként fogja pozícionálni, és népszerűsíti a fát, mint ökológiai alternatívát az építőiparban. A csapat ösztönözni fogja az innovációt a fa építőiparban. Ezen túlmenően pedig szeretnék megkönnyíteni a szakemberek számára az ETC-termékek speciális képzés nélküli használatátÖsszekötik az építőipari szakembereket az erdészeti ágazat szakértőivel a faépítőiparban, hogy együtt építsenek fenntartható módon.

Annak ellenére, hogy a fát népszerűsítik az építőiparban, a csapat szívesen csökkenti az erőforrás-felhasználást. Ezért lehetőség szerint ellenzik a tömegmegoldásokat, például a keresztezett faanyagot.

Megközelítésük növelni fogja a tanúsított helyi fa iránti keresletet, ami viszont javítja a fenntartható erdőgazdálkodást és zöld munkahelyeket teremt.

Ez a piacközeli LIFE projekt és induló vállalkozása számos uniós jogszabályt támogat, köztük az épületek energiateljesítményéről szóló irányelvetés  Felújítási Hullám Stratégia.

 

Forrás és bővebb információk:

https://cinea.ec.europa.eu/news/life-ecotimbercell-launches-spin-marketing-firm-2022-02-23_en

A projekt adatai:

https://webgate.ec.europa.eu/life/publicWebsite/project/details/4985

A projekt honlapja:

https://www.life-ecotimbercell.eu/en/timbersoul

LIFE piacközeli projektek:

https://cinea.ec.europa.eu/life/life-close-market-projects_en

Az épületek energiateljesítményéről szóló irányelv:

https://energy.ec.europa.eu/topics/energy-efficiency/energy-efficient-buildings/energy-performance-buildings-directive_en

Az EU Felújítási hullám stratégiájáról:

https://energy.ec.europa.eu/topics/energy-efficiency/energy-efficient-buildings/renovation-wave_en

 

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2020.05.07.

Újabb szomorú szalakóta megkerülés a Közel-Keleten - egy jeladós madarunkat lőtték le Szaúd-Arábiában

Hírek a nagyvilágból2019.11.05.

November utolsó péntekje: Ne vásárolj semmit!

Hírek a nagyvilágból2019.02.25.

Egy apró tengeri állat segíthet felmérni az óceánok műanyag-szennyezettségét