English Utolsó frissítés: 2021-04-20
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2021-04-20

hun eng Utolsó frissítés: 2021-04-20 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

A sörfőzés átalakítása pazarlásmentesre

A sörfőzési folyamat minden szakaszában hulladék keletkezik. A LIFE YEAST projekt lehetővé tette ezen hulladék átalakítását nagy értékű összetevőkké az ital-, táplálkozási és kozmetikai ágazatban történő felhasználás céljából. A lenyűgöző eredmények kiegészítik az EU azon törekvését, hogy javítsák az erőforrás-hatékonyságot az ipar egészében.

A sörágazatban eddig nem használták ténylegesen újra az egyik legfontosabb melléktermékét a BSY-t. Általában csak a mezőgazdasági termelőknek adják tovább nedves állati takarmányként vagy hulladékként. De mivel Európában a fehérjehiány áll szemben az erőforrás-hatékonyság javítását célzó felhívásokkal, sürgősen javítani kellett ennek az ígéretes melléktermék felhasználási lehetőségein.

A LIFE YEAST projekt a BDI Biotechnology céget, az AB InBev-et, a világ legnagyobb sörgyárát és a VLPbio gyógyszergyártó társaságot foglalja magában.

„Fenntarthatóbb sörfőzési folyamatot akartunk létrehozni, ugyanakkor növelni az erőforrás-hatékonyságot" - mondta Pablo Gutiérrez Gómez, a BDI Biotechnology-tól, a projekt vezető partnerétől.

Bővebben: https://ec.europa.eu/easme/en/news/waste-not-want-not-transforming-dregs-brewing

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2020.11.17.

Új hazai pályázati sikerek a LIFE Környezetvédelem alprogramban: DANUBE FREE SKY LIFE projekt

LIFE hírek2018.11.13.

Segítség a sarlósfecskéknek és a denevéreknek - hely a fészkeléshez

LIFE hírek2018.04.09.

Meghívó LIFE INFONAP 2018-ra