English Utolsó frissítés: 2021-04-20
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2021-04-20

hun eng Utolsó frissítés: 2021-04-20 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

Beszámoló a magyar-horvát LIFE projekttalálkozóról

2018. október 10-11-én tanulmányutat szervezett Budapestre a horvátországi Környezetvédelmi és Energiaügyi Minisztérium LIFE Csapata. A horvát LIFE kapacitásépítési projekt keretében megvalósult látogatáson nem csak a LIFE nemzeti kapcsolattartói csapat vett részt, hanem potenciális pályázók is lehetőséget kaptak arra, hogy megismerjék a jelenleg futó magyar környezetvédelmi és kommunikációs LIFE projekteket.

A látogatás fő célja az volt, hogy a sikeres projektek bemutatkozása révén még teljesebb képet kapjanak az érdeklődők a LIFE program által nyújtott lehetőségekről és motivációt szerezzenek a pályázáshoz, illetve LIFE projektben való részvételhez. A kétnapos találkozó során a horvát vendégek betekintést nyerhettek a magyar LIFE nemzeti kapcsolattartói csapat tevékenységébe és eddig elért eredményeibe, valamint 5 magyar projekt (FIRELIFE; LIFEinFORESTS; INSECTLIFE; MEDAPHON; LIFE FOODWASTEPREV) tapasztalataiba. A prezentációkat követően tartalmas beszélgetések alakultak ki, szakmai, valamint projektírásra és -menedzsmentre vonatkozó kérdések kapcsán.

A tanulmányút az új ismeretek átadása és tapasztalatcsere mellett kiváló lehetőséget biztosított kapcsolatépítésre is. A horvát résztvevők nyitottságot mutattak közös LIFE projektek keretében történő magyar-horvát együttműködésre, az általuk képviselt – környezetvédelem, energiahatékonyság, mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, élelmiszeripar, vidékfejlesztés és katasztrófavédelem – szakterületeken.

Amennyiben a fentebb felsorolt témakörökben LIFE pályázat benyújtását tervezi, és külföldi partnerszervezetet keres, jelezze a lifeenvironment@am.gov.hu e-mail címen és segítünk a kapcsolatfelvételben.

A projekttalálkozón készült fotók megtekinthetők a Képgalériában.