English Utolsó frissítés: 2022-12-07
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2022-12-07

hun eng Utolsó frissítés: 2022-12-07 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

Beszámoló a Portugáliai projektlátogatásról

2018 szeptemberében a magyarországi LIFE Környezetvédelmi Csapat NCP találkozón és LIFE projektlátogatáson vett részt Portugáliában.

A találkozó célja a tapasztalatszerzés, illetve a külföldi jó gyakorlatok megismerése volt LIFE pályázatokban résztvevő országok sikeres példája alapján. Elsőként a portugál LIFE pályázatokat koordináló Környezetvédelmi Minisztérium felkeresésére került sor, ahol a nemzeti kapcsolattartó feladatokat ellátó kollégák (NCP) osztották meg a hazai LIFE pályázataik tapasztalatait és ügymenetét.

A közös tapasztalatcserét követően a nemzeti kapcsolattartói csapatok megbeszélést folytattak a 2020 után érvénybe lépő új LIFE rendelet tervezetéről, valamint az Európai Bizottság által létrehozni tervezett LIFE Nemzeti Kapcsolattartói Hálózatról (NCP Network). A két tagállam célkitűzései nagyon hasonlóak mindkét témakörben, ezért a rendelet további tárgyalása során is szoros együttműködésben fognak dolgozni.

Ezen kívül lehetőség nyílt találkozni LIFE projektkoordinátorokkal, valamint sikeres, még futó, illetve már lezárult LIFE projekthelyszínek meglátogatására került sor. Magyarország részéről a FLAW4LIFE, a LIFE AGUEDA; valamint a LIFE Index-Air projektmenedzsereivel folytattunk megbeszéléseket. Az út során elsajátított tudást és tapasztalatokat a soron következő Környezetvédelmi Tréningen hallhatják a potenciális magyar pályázók.

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2016.08.03.

Felhívás magyar-spanyol együttműködésre

LIFE hírek2018.12.11.

EU költségvetés: a Bizottság javasolja a környezetvédelem és az éghajlatváltozás elleni fellépés támogatásának növelését

LIFE hírek2019.02.06.

Bemutatkoztak a magyar LIFE integrált projektek Brüsszelben