English Utolsó frissítés: 2023-12-04
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2023-12-04

hun eng Utolsó frissítés: 2023-12-04 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

Beszámoló a virtuális XI. LIFE Klímapolitikai Tréningről

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Klímapolitikai Főosztálya és a Nyugat-Balkáni Zöld Központ szervezésében 2020. június 8-án került sor a XI. LIFE Klímapolitikai Tréning: LIFE CLIMA Pályázatírás 2020 című rendezvényre virtuális módon. Az érdeklődők az előadás-videókat a LIFE pályázatok YouTube csatornán követhették.

A videók továbbra is visszanézhetők az alábbi linken: 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLIccUldatzjnaq8HVxb20NdnMZsrz2A_Y

A rendezvény célja a LIFE Éghajlat-politika alprogrammal kapcsolatos naprakész tudás megosztása és kölcsönös tapasztalatcsere volt virtuális képzés keretében a magyar LIFE közösség valamennyi szereplőjének részvételével. Ennek szellemében a LIFE Klímapolitikai Csapat előadásai mellett további releváns szakértők is megosztották az éghajlat-politikai pályázatokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, tanácsokat. 

Elsőként Dr. Rábai Mónika főosztályvezető (Klímapolitikai Főosztály, ITM) köszöntötte a nézőket, valamint ismertette a hazai és uniós klímapolitika aktualitásait.

Dr. Rábai Mónika köszöntője videó formátumban megtekinthető itt.

Heilmann Diána, az Európai Bizottság Külső Monitoring Csoportjának (NEEMO) szakmai monitorozója bemutatta a LIFE programot, valamint ismertette a projekttípusokat és a hasznos dokumentumokat, továbbá beszélt a pályázatírásról és a projektmenedzsmentről a LIFE programban, illetve a Külső Monitoring Csoport szerepéről.

Heilmann Diána előadása videó formátumban megtekinthető itt, pdf prezentáció formájában pedig itt.

Kovács Barbara, LIFE CLIMA nemzeti kapcsolattartó (Klímapolitikai Főosztály, ITM) a LIFE Éghajlat-politika alprogram szakmai értékelési szempontjait mutatta be.

Kovács Barbara előadása videó formátumban megtekinthető itt, pdf prezentáció formájában pedig itt.

Erdélyi Dániel, klímapolitikai szakértő (Klímapolitikai Főosztály, ITM) a LIFE Éghajlat-politika alprogram pénzügyi értékelési szempontjait mutatta be.

Erdélyi Dániel előadása videó formátumban megtekinthető itt, pdf prezentáció formájában pedig itt.

Stephen Hart vendégelőadó (Környezetvédelmi és Éghajlatpolitikai Osztály, EIB) és Dr. Örlős László, ügyvezető (Nyugat Balkáni Zöld Központ) az Európai Beruházási Banknak a klímafinanszírozásban betöltött növekvő szerepéről beszélgetett. 

A beszélgetés videó formátumban megtekinthető itt.

Giappichelli, Laura, LIFE CLIMA projekttanácsadó, (az Európai Bizottság Kkv-ügyi Végrehajtó Ügynöksége /EASME/ LIFE Osztály) „Kötelező olvasmányok a sikeres LIFE CLIMA pályázatomhoz” címmel tartott angol nyelvű előadást (magyar összefoglalóval a leírásban).

Giappichelli, Laura előadása videó formátumban megtekinthető itt, pdf prezentáció formájában pedig itt.

A rendezvény keretében kérdésfeltevésre is lehetőség nyílt kommentek formájában – ezekre az ITM munkatársai élő videóban válaszoltak, amely szintén visszanézhető a tájékoztató nap lejátszási listájában, („Kérdések és válaszok”), valamint itt.

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2021.01.18.

Melléktermékek újrafelhasználása a söriparban

LIFE hírek2018.07.23.

Újra szárnyal a sérült szalakóta

LIFE hírek2020.09.24.

Közösségi média tippek a LIFE projekted népszerűsítéséhez