Utolsó frissítés: 2020-11-25

Frisítés dátuma: 2020-11-25

hun eng Utolsó frissítés: 2020-11-25 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

Előzetes információ a LIFE civil szervezetek számára megjelenő 2020-as pályázati felhívásáról az Európai Zöld Megállapodáshoz kapcsolódóan

Az Európai Zöld Megállapodás az EU növekedési stratégiája, amely az EU-t igazságos és gyarapodó társadalommá akarja átalakítani, olyan modern, fenntartható és versenyképes gazdasággal, amelyben mindenkinek esélye van az érvényesülésre, és nincsenek elmaradott térségek, ahol az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértéke 2050-re nettó nullára csökken, a gazdaság növekedése független az erőforrás-felhasználástól.

A COVID-19 járvány következtében kialakult gazdasági válság következtében a teljes civil szféra és a nemkormányzati szervezetek különösen súlyosan érintettek és hátráltatva vannak abban, hogy tevékenyen hozzájáruljanak ahhoz a mélyreható átalakuláshoz, ami a fenntartható jövőbe vezető sikeres és igazságos átálláshoz szükséges.

A LIFE Program keretében egy egyedi pályázati felhívás jelenik meg a tagállamokban aktív civil szervezetek részére azért, hogy megerősítse képességeiket és elősegítse a civil társadalom bevonását és részvételét az Európai Zöld Megállapodás végrehajtásában. A felhívás indikatív keretösszege 12 millió euró, a támogatás pedig legfeljebb 300.000 euróig, illetve a teljes projektköltségvetés maximum 60%-áig vehető igénybe, lehetőség szerint minden EU tagállamból támogatva legalább egy projektet.

Pályázati feltételek

A LIFE Program olyan non-profit és nemkormányzati szervezetek projektjeit várja, amelyek valamely EU tagállam területén vannak bejegyezve és eddigi működésük során aktívak voltak a környezet- vagy klímavédelem területén.

A jelentkezőknek bizonyítaniuk kell, hogy 2018. január 1. előtt lettek bejegyezve az EU-ban és, hogy jogosultak valamely tagállamban vagy nagyobb tagországok esetén regionális szinten működni. Minden szervezet kizárólag önállóan és egy pályázatot nyújthat be. A LIFE NGO Működési Pályázatok során már támogatásban részesülők nem pályázhatnak. A részletes pályázati feltételek a pályázati felhívás dokumentumiban jelennek majd meg.

A pályázati felhívás várhatóan 2020. december közepén jelenik meg, a benyújtási határidő pedig 2021. március 31. lesz.

Bővebb információ: https://ec.europa.eu/easme/en/section/life/pre-information-life-2020-call-proposals-ngos-european-green-deal

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2020.08.17.

LIFE Great Bustard: Rendkívül eredményes a túzokok költése a Csanádi pusztákon

LIFE hírek2020.05.07.

Olimpiai érmes segít a veszélyeztetett vadmacska védelmében

LIFE hírek2018.09.19.

Közel 200 millió eurót igényelnek a LIFE éghajlatváltozás-projektekre pályázók