English Utolsó frissítés: 2023-09-18
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2023-09-18

hun eng Utolsó frissítés: 2023-09-18 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

Európai Mobilitási Hét, szeptember 16-22.

Idén szeptember 16. és 22. között tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon, 2017-ben is több mint 200 település vett részt a programokban, amivel Magyarország - közel ötven ország versenyében- a harmadik helyen végzett.

Az Európai Mobilitási Hét kampány hazai koordinátora az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. A közlekedését felelős tárca régóta azon dolgozik, hogy a kerékpárutak folyamatos építésével, a közösségi és az elővárosi közlekedés szolgáltatásainak fejlesztésével  hozzájáruljon ehhez a fontos célhoz.

Az idei év mottója: „Mix and move!”. Témája: közlekedési mulitmodalitás.

Európai Mobilitás Hét programjaiban  bármelyik települési önkormányzat  (város, község vagy fővárosi kerület) részt vehet.  Az EMH Kartáját (amely letölthető az emh.kormany.hu oldalról), aláírva a polgármester azt tanúsítja, hogy az általa vezetett település  erőfeszítéseket tesz a fenntartható mobilitás támogatására és népszerűsítésére.

Forrás: http://emh.kormany.hu/

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2018.07.09.

Július 3: Nemzetközi nejlonzacskómentes nap

Hírek a nagyvilágból2018.03.23.

Új madárfaj jelent meg Magyarországon

Hírek a nagyvilágból2020.02.20.

Pályázati felhívás a környezetvédelem terén aktív magyarországi vállalkozások nyugat-balkáni régióba irányuló sikeres technológia-exportjához