English Utolsó frissítés: 2021-10-18
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2021-10-18

hun eng Utolsó frissítés: 2021-10-18 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

Európai Zöld Hét 2021: Zéró szennyezés az egészségesebb emberekért és a bolygóért!

A 2021-es Európai Zöld Hetet a „zéró szennyezéssel kapcsolatos ambíciónak” szentelik. Ez alkalmat kínál arra, hogy valamennyi érdekelt fél lehetőséget kapjon az együttműködésre annak érdekében, hogy közösen megvalósítsuk a szennyezésmentes és mérgezéstől mentes környezetet!

Időpont: 2021. május 31., hétfő, 08:00-tól 2021. június 4., péntek, 19:00-ig

A szennyezés mindenkit érint - a belélegzett levegőn, a megivott vízen vagy a földön keresztül, amelyben táplálékunkat termesztjük. A szennyezés a legfőbb környezeti oka a pszichés és fizikai betegségeknek, valamint az idő előtti halálozásoknak, különösen gyermekek, az alapbetegségben szenvedők és idősek körében.

De a szennyezés nem mindenkit érint egyformán, vannak akik ebből a szempontból hátrányos helyzetű területeken élnek, amely szennyezett területek közelében van, vagy ahol nagyon nagy a forgalom.

A szennyezés a biodiverzitás csökkenésének egyik fő oka is. Csökkenti az ökoszisztémák azon képességét, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtsanak, mint a szénmegkötés és a szennyezésmentesítés.

De mindezek a negatív tendenciák megelőzhetők, az EU is ezért dolgozik a zéró szennyezést célzó cselekvési tervével. 

Támogatja továbbá a COVID 19 utáni helyreállást azáltal, hogy elősegíti az EU fenntarthatóbb gazdaságának újjáépítését, munkalehetőségek megteremtését és a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentését.

A 2021. évi Európai Zöld Hetet a „zéró szennyezéssel kapcsolatos ambíciónak” szentelik. Ezenkívül megvizsgáljá az egyéb releváns az Európai Zöld Együttműködéssel kapcsolatos kezdeményezéseket.

Partneresemények

Az Európai Zöld Hét arra is lehetőséget biztosít, szélesebb közönség előtt bemutathassa szervezetének vagy városának eredményeit.

Ha egy eseményt tervez 2021. május 3. és június 13. között, vagy szeretne ilyet szervezni, regisztráljon az  Európai Zöld Hét partnereseményeként.

Bármilyen típusú rendezvény támogatható, legyen szó workshopról, idegenvezetésről, kiállításról, vásárról, nyíltnapról vagy online eseményről stb.

Az egyetlen követelmény az, hogy relevánsnak kell lennie a 2021-es Európai Zöld Hét „Zéró szennyezés” témájában. Ez a téma számos más kérdéssel kapcsolódik össze, mint például az ipar, a vegyi anyagok, az energia, a mobilitás, a mezőgazdaság és a halászat, a biodiverzitás vagy az éghajlat.

Az események számos kérdést fedezhetnek fel, többek között: hogyan befolyásolja a szennyezés egészségünket és jólétünket, hogyan lehet elérni a szennyezés nélküli termelést és fogyasztást, a meglévő szennyezési örökség kezelésének szükségességét, hogyan lehet létrehozni a szennyezés integrált mérését és nyomon követését, vagy hogyan működhetünk együtt a zéró szennyezés átalakulásának megteremtésében.

Kérdés esetén itt elllenőrizheti az irányelveket, vagy forduljon bizalommal a Partner Események titkárságához a partner.events@eugreenweek.eu e-mail címen.

PARTNERESEMÉNYEK REGISZTRÁLÁSA

 

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2020.08.19.

A szakma és a tudomány képviselői is felszólaltak a hulladékgazdálkodási szabályszegések szankcionálásáról szóló konferencián

Hírek a nagyvilágból2018.01.26.

Hulladékból érték: szén-dioxidból műanyag alapanyagot állítanak elő

Hírek a nagyvilágból2021.02.01.

Megnyílt a Zöld Forrás pályázat!