English Utolsó frissítés: 2021-10-18
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2021-10-18

hun eng Utolsó frissítés: 2021-10-18 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

Ez a csokimárka egyre több országban csak megújuló energiát használ

A Mars az Egyesült Államokban, Angliában, Brazíliában, Belgiumban, Litvániában és hat másik országban már megújulókban fedezi energiaszükségleteit. Ausztráliával együtt tehát összesen tizenkét országban működik teljes egészében zöld energiával.

Anyagilag is megéri

Az ausztráliai beruházásról azt is elárulták az érintett felek, hogy gazdasági érdek is indokolja. Az energiaárakban olyannyira nagyok a kilengések (vélhetően a csúcsidőszak és a kisebb kihasználtságú napszak tarifái között), hogy jobban megéri napenergiával működtetni a céget.

Ausztrália egyébként az egyik legkoszosabb ország, ami az ÜHG-emissziót illeti. Mivel a szigetország szénbányaipara világviszonylatban is jelentős, a helyi energiatermelés nagyban hagyatkozik széntüzelésű erőművekre. Itt a legnagyobb az egy lakosra jutó ÜHG-kibocsátás. A Mars és a Total Erren közötti megállapodásokhoz hasonló ügyletek segíthetik az országot a dekarbonizációban, vagyis a fosszilis energiahordozókról történő leválásban. A Kiamal szolárfarmon termelt villamos energiát betáplálják az országos hálózatba, amivel nőni fog a megújulók aránya az energiamixben.

Az erőmű tulajdonosa, a Total Eren a gyáripar „gondolatvezérének” nevezte a Marsot, ami kétségtelenül remek bók. Több társadalmilag és ökológiailag tudatos „gondolatvezérre” van szükség minden ágazatban.

Forrás: Klímablog

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2018.07.23.

Július 31: Balatoni Halak Napja

Hírek a nagyvilágból2018.11.28.

Átadták Magyarország legnagyobb naperőművét

Hírek a nagyvilágból2020.11.27.

Mondja el véleményét az EU kibocsátáskereskedelmi rendszeréről!