English Utolsó frissítés: 2021-10-18
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2021-10-18

hun eng Utolsó frissítés: 2021-10-18 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

Hamarosan a Tisza-tavat tisztítják a PET kalózok

Az immár hagyományosnak mondható Felső-Tiszai PET Kupa sorozatot idén a Tisza-tavi futammal bővíti a környezetvédelem iránt elkötelezett Természetfilm.hu Egyesület.

A június 14. és 18. között zajló PET Kupa keretében a csapatok Tiszafüredtől Kisköréig eveznek saját építésű pillepalack hajóikon, hogy megtisztítsák a folyót és a tavat a felhalmozódott, főként pillepalack hulladéktól.

A szervezők előzetesen tizenkét különösen szennyezett területet mértek fel, a csapatok főként ezeken a szakaszokon gyűjtik a hulladékot.

A PET Kalózok közel egy évtizedes munkájuk fontos elismerésének értékelték, amikor a Közép-tiszai Vízügyi Igazgatóság felvetette egy Tisza-tavi rendezvény lehetőségét. 

A rendezvényen 7 hajós csapat indul, őket egészíti ki a vízi kenus és a szárazföldi biciklis különítmény. A csapatokat a közösségi adománygyűjtésből épült, pillepalackokon lebegő hulladékgyűjtő hulladékhajó, az M.V. PETényi anyahajó kíséri.

A szervezők vasárnaptól mindhárom hulladékgyűjtő napra várják azokat a helybélieket, akik a szárazföldi gyűjtésben szívesen segítenének. A hulladékgyűjtéshez zsákokat és kesztyűket kapnak a résztvevők, a kerékpárokat a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum biztosítja.

Esténként ismeretterjesztő filmvetítés és előadások várják az érdeklődőket. A versenyt záró eredményhirdetésre és díjátadóra június 18-án 15 órától kerül sor. A PET Kalózok sok szeretettel várják az érdeklődőket!

Az esemény szakmai partnere a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége és az NHSZ Tisza Nonprofit Kft., ennek köszönhetően az összegyűjtött hulladékok fele újrahasznosul és körforgásban marad. A rendezvény az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósul meg.

További információk és részletes program: petkupa.hu/hu_HU/tisza-tavi-verseny

Forrás: https://www.elobolygonk.hu/Klimahirek/Hulladek/2019_06_11/hamarosan_a_tiszatavat_tisztitjak_a_pet_kalozok

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2017.09.25.

Az innovatív villamosenergia-ipar jelenti a tiszta energia jövőjét

Hírek a nagyvilágból2020.05.19.

Teknősök világnapja: május 23.

Hírek a nagyvilágból2018.02.26.

Nyolcezer tonnát hasznosító elektronikai hulladékkezelő üzem épül