English Utolsó frissítés: 2021-10-18
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2021-10-18

hun eng Utolsó frissítés: 2021-10-18 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

Idegenhonos inváziós fajok - szakmai nap a Földművelésügyi Minisztériumban

Az egész világon, beleértve Európát és hazánkat is, egyre komolyabb probléma az idegenhonos inváziós fajok megjelenése és terjedése. Az Európai Unió 2020-ig szóló Biodiverzitás Stratégiája külön célként fogalmazza meg az idegenhonos özönfajok elleni küzdelmet (pl. az inváziós fajok rangsorolása, egyes fajok visszaszorítása, meghonosodásának megakadályozása, betelepedési útvonalak szabályozása).

A LIFE program Természet és Biodiverzitás tématerületén két esetben is lehetőség van olyan projektek megvalósítására, amelyek az inváziós fajok elleni küzdelemre irányulhatnak.

Az egyik a LIFE Természet, ahol Natura 2000 hálózat támogatása érdekében lehet fellépni az inváziós fajok ellen. A másik, a LIFE Biodiverzitás, ahol három tevékenységi formát kell megjeleníteni egy projektben: az inváziós faj megtelepedésének megelőzését, a korai észlelési és gyors reagálást lehetővé tevő rendszer felállítását, valamint a megjelent faj visszaszorítását.

Az inváziós fajokkal kapcsolatos európai és hazai aktuális helyzetről egy szakmai nap keretében most lehetőség van tájékozódni 2017. január 25-én a Földművelésügyi Minisztériumban. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információ a rendezvényről: http://www.termeszetvedelem.hu/idegenhonos-invazios-fajok .

A kép forrása: http://www.termeszetvedelem.hu/idegenhonos-invazios-fajok

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2019.12.09.

Az EU támogatja a tisztább levegőt érintő projekteket

LIFE hírek2020.01.08.

Szántóból természetes élőhely

LIFE hírek2020.11.11.

LIFE-MICACC: A Fenntartható települési vízgazdálkodás aktuális kihívásai c. online konferencia