Utolsó frissítés: 2020-07-09

Frisítés dátuma: 2020-07-09

hun eng Utolsó frissítés: 2020-07-09 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

III. LIFE Természetvédelmi tréning

Az idei év utolsó LIFE Természetvédelmi tréningje

A 2017. év utolsó LIFE Természetvédelmi tréningje mintegy 50 fő résztvevő közreműködésével 2017. június 28-án zajlott le a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya szervezésében.

A III. LIFE Természetvédelmi tréning, amely a „LIFE Kapacitásépítés Magyarországon” című (LIFE14 CAP/HU/000010) projekt keretében került lebonyolításra az alábbi témák köré épült: LIFE pályázatírás hazai és külföldi gyakorlati tapasztalatai, e-proposal felület használata és funkciói, földvásárlások gyakorlata pályázói szemmel.

Mint az ezt megelőző, így ezen tréning fő célja is az Európai Bizottság által felügyelt LIFE pályázati program megismerése, és - elsősorban - a környezetvédelmi alprogram részeként a „Természet és biodiverzitás” témák köré épülő pályázatok beadásának elősegítése.

A beadási határidő közeledtével (természet és biodiverzitás témakörben szeptember 14.) előadóink a leendő pályázókat számos gyakorlati tanáccsal látták el a pályázatírással kapcsolatosan, valamint megosztották saját tapasztalataikat a projekt első lépéseinek megvalósításával összefüggésben.

Szatmári Adrienn (Természetmegőrzési Főosztály, LIFE kapacitásfejlesztési projekt koordinátor) a LIFE kapacitásépítési projektet mutatta be – különös tekintettel a külföldi kitekintésre.

Szatmári Adrienn prezentációja megtekinthető itt

Bokor Veronika (Természetmegőrzési Főosztály, LIFE nemzeti kapcsolattartó) LIFE Természet és biodiverzitás témájú hagyományos projektekről tartott előadást – különös tekintettel az ütemezése és a prioritásokra

Bokor Veronika prezentációja megtekinthető itt

Mikko Tiira (Metsähallitus, Finnország) sikeres LIFE projektgazdaként gyakorlati útmutatást adott a pályázatírással és a gyakorlati kivitelezéssel kapcsolatban.

Mikko Tiira prezentációja megtekinthető itt

Palatitz Péter (MME, „A kék vércse védelme a Kárpát-medencében” LIFE11 NAT/HU/000926) a projektírás és megvalósítás tapasztalatait osztotta meg a jelenlévőkkel

Palatitz Péter prezentációja megtekinthtő itt

Kispál Dóra (Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, „Természetközeli szárazgyepek védelme és helyreállítása Közép-Magyarországon” LIFE12 NAT/HU/001028) a LIFE pályázat megvalósítása során szerzett földvásárlásokkal kapcsolatos tapasztalatait ismertette.

Kispál Dóra prezentációja megtekinthető itt

Köszönjük a résztvevőknek, hogy ilyen szép számmal megjelentek! Sikeres pályázatírást kívánunk!

A rendezvényről készült képek honlapunkon a Képgalériában tekinthetőek meg.