Utolsó frissítés: 2020-07-02

Frisítés dátuma: 2020-07-02

hun eng Utolsó frissítés: 2020-07-02 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

Június 12. Nemzetközi Falafel Nap

A Nemzetközi Falafel Nap arra buzdítja az embereket, hogy egyenek falafelt, és a csicseriborsó fasírtgolyókat fotózzák le majd tegyék ki a netre falafel hashtag-gel.

Állatok milliárdjait gyilkolják le évente húsukért. A haszonállatok többségét ma már ipari méretű állatgyárakban tartják, szűk helyre beszorítva, túlzsúfolt ketrecekben, zárt barakkban, karámban.

Nem tudják kinyújtani a lábaikat vagy a szárnyaikat, nem jutnak friss levegőhöz és napfényhez – a természetellenes körülmények miatt az állatok gyakran megbetegszenek, megsérülnek és elpusztulnak. A szűk térben tartott állatokat megcsonkítják, levágják a csőrük hegyét, kihúzzák a fogaikat, megcsonkítják a farkukat, hogy ne csipkedjék, harapják és csapdossák egymást reményvesztett helyzetükben. Minden farmon nevelt állat a mészárszéken végzi életét. Egyél kevesebb húst, hogy segítsd megelőzni a kegyetlenséget és a szenvedést – a falafel jó alternatíva a hús helyett.

Forrás: http://husmenteshetfo.hu/index.php/hu/miert-husmentes/allatokert

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2017.08.02.

A bialowiezai fakivágások azonnali leállítására szólította fel Lengyelországot pénteki rendeletében az Európai Unió Bírósága

Hírek a nagyvilágból2019.07.21.

Július 31: Balatoni Halak Napja

Hírek a nagyvilágból2017.09.18.

Gyermekek világnapja