English Utolsó frissítés: 2023-09-18
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2023-09-18

hun eng Utolsó frissítés: 2023-09-18 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

Június 17: Az elsivatagosodás és az aszály elleni küzdelem világnapja

A világnap a termékeny föld fontosságára hívja fel a figyelmet. A termőföldek kimerülése nagy szerepet játszik abban, hogy a termésnek kiszolgáltatott emberek vállalják annak minden kockázatát, ami addigi életük, otthonuk elhagyásával jár. Különösen Afrika érintett ebben, ahol a megélhetés, a gazdaság több mint 90%-a függ az olyan természeti forrásoktól, mint a jól termő föld és a termést éltető eső, amelynek mennyisége és eloszlása is kiszámíthatatlanná válik az éghajlatváltozás miatt.

A sivatagosodással veszélyeztetett területek stabilitásának megőrzése érdekében megoldást kell találnunk arra, hogy az egyes közösségek hogyan növelhetik ellenálló képességüket napjaink sokféle kihívásával szemben, hogyan léphetnek fel a termőföld kimerülése ellen – mert ha nem változtatunk az eddigi gyakorlaton, akkor 2050-ig várhatóan több mint 1 milliárd veszélyeztetett embernek nem lesz más választása, mint a harc a szűkölő forrásokért vagy az elvándorlás egy élhetőbb térség felé.

A sivatagosodás és aszály elleni világnapot az ENSZ-közgyűlés 1995. évi határozata értelmében tartják június 17-én, mert a veszélyeket már 1994-ben is látva ezen a napon fogadták el Párizsban az elsivatagosodás és szárazság elleni küzdelemről szóló ENSZ-konvenciót.

Forrás: http://fna.hu/hir/sivatagosodasellen

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2017.09.18.

Kutatás készült az európai édesvizek ökoszisztémájáról

Hírek a nagyvilágból2017.12.08.

Együnk rovarokat a klímaváltozás ellen

Hírek a nagyvilágból2019.11.05.

A mi óceánunk konferencia