English Utolsó frissítés: 2022-10-04
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2022-10-04

hun eng Utolsó frissítés: 2022-10-04 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

Finnországi tanulmányút: Látogatás az ezer tó országába

Látogatás az ezer tó országába

A Földművelésügyi Minisztérium munkatársai 2016. október 23-29-ig a „LIFE Kapacitásépítés Magyarországon” című pályázat keretében Finnországba látogattak, hogy az ottani sikeres LIFE pályázatok tapasztalatait összegyűjtsék, és megosszák a hazai pályázókkal.

A szakmai tanulmányút célja több finnországi sikeres LIFE természetvédelmi témájú projekt és az ottani Integrált Projekt megismerése és a projekthelyszínek felkeresése volt.

Az út során láp területek élőhely-rekonstrukciójával, Európa egyik legveszélyeztetettebb emlősfajának védelmére tett intézkedésekkel, felszíni édesvizek megőrzésének módszereivel, az egyes erdei ökoszisztémák speciális fajainak kísérleti módszerekkel történő fenntartásával ismerkedtünk meg. Betekintést kaptunk a finn pályázatkezelési gyakorlatba, tippeket kaptunk többek között az adatkezelések megkönnyítésére, a munkaszervezés hatékonyabbá tételére is.

A szakmai tanulmányút ideje alatt összegyűjtött technikai megoldásokat, a projekt végrehajtása során felmerült információkat, eredményeket és a felmerülő problémák megoldási javaslatait a kapacitásépítés pályázat során megrendezésre kerülő tréningeken szeretnénk a hazai pályázókkal megismertetni. Ezen tréningek időpontjai a projekt honlapján, valamint a www.természetvedelem.hu oldalon is elérhetőek lesznek.

A szintén októberben zajlott környezetvédelmi témájú szakmai tanulmányút során a Minisztérium egy másik csapata Finnország és Svédország kiválasztott környezetvédelmi LIFE projektjeit látogatta meg. A két tanulmányút részletes beszámolóját a honlapon olvashatják el az érdeklődők.

Látogatás az ezer tó országába

 (fotó: Szatmári Adrienn)

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2016.12.15.

Nemzeti kapcsolattartói workshopon és konferencián vettek részt a magyar LIFE csapat tagjai Zágrábban

LIFE hírek2019.10.22.

Konferencia a LIFE program jövőjéről

LIFE hírek2016.08.02.

Növényi Diverzitás Központ