English Utolsó frissítés: 2023-12-04
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2023-12-04

hun eng Utolsó frissítés: 2023-12-04 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

LIFE HUNVIPHAB: Szezon végi számadás

A rákosi vipera védelmi program munkatársai a terepszezon végéhez érve az elmúlt hetekben számba vették a Rákosvipera-védelmi Központban 2020-ban született kisviperákat. Az idei évben 28 nősténytől, 286 kisvipera jött világra. Átlagos súlyuk 2,8 g, átlagos hosszuk pedig 14,5 cm volt.

A hossz- és súlymérés mellett mindenkiről egyedi azonosítókép is készült, hiszen a fejen található pajzsok alakja és elrendeződése egyedre jellemző és egész életen át állandó. Így egy-egy viperát a fejpajzsok alapján bármikor megismernek, és akár egy vedlett bőr alapján is be tudják őket azonosítani

Ezzel egyidőben végéhez ért a szabadtéri terráriumok újjáépítésének első fázisa. A munkálatok során a Központ megnyitása óta eltelt 16 év alatt elhasználódott terráriumok lebontásra kerültek, helyükre 70 darab modern, az itt élő állatok biztonságos elhelyezését szolgáló terrárium épült.

A kivitelezést ugyan szakemberre bízták, de az előkészítés, illetve a járulékos feladatok megoldásában nagyon sokan segítettek a projekt önkéntesei, a Kiskunsági Nemzeti Park és a Fővárosi Állat- és Növénykert lelkes munkatársai, amiért nagyon hálásak a program munkatársai.

A hideg idő beköszöntével a Központban élő viperák is telelni térnek a biztonságot jelentő földalatti telelőüregekbe és majd csak tavasszal, a hideg idő elmúltával találkozunk velük ismét.

Forrás: https://www.rakosivipera.hu/hu-news/

.

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2020.04.21.

Tavasznyitó Maradék nélkül foglalkozás

LIFE hírek2020.11.16.

LIFE program: több mint 280 millió euró uniós támogatás az új hagyományos projektek számára

LIFE hírek2017.12.15.

VIII. MAVIR Madárvédelmi Konferencia