English Utolsó frissítés: 2022-11-07
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2022-11-07

hun eng Utolsó frissítés: 2022-11-07 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

LIFE IP HungAIRy: közösségi kerékpáros rendszer épül ki három településen

A kerékpáros közlekedés előnyben részesítése a saját gépjárműhasználattal szemben nemcsak a közlekedési eredetű légszennyezettség csökkentése miatt fontos, hanem azért is, mert a kerékpározás során végzett fizikai tevékenység kedvező hatással van az egészségünkre is.

 

A HungAIRy LIFE integrált projekt (IP) egyik célkitűzése, hogy három településen (Békéscsabán, Egerben és Tatabányán) közösségi kerékpáros rendszert építsen ki és ösztönözze az érintett lakosságot a rendszer használatára. 

Békéscsabán egy 4 vagy 5 állomásból álló rendszer valósul meg, mely érinteni fogja az alábbi városrészeket: vasúti pályaudvar és autóbuszállomás környezete, Lencsési Lakótelep, Jamina városrész, illetve Andrássy út (a Városi Sportcsarnoknál).

Egerben a közösségi kerékpáros rendszer 2 állomás telepítésével indul, az egyik állomás tervezett helyszíne a Felsővárosban, míg a másik a Belvárosban lesz.

Tatabányán 3 helyszínt választottak ki, így a vasútállomáson, a Millenium Parkban, illetve a Dózsa György út és Turul utca kereszteződésében található parkolóban ülhetünk majd kerékpárra.  

Az állomások kiválasztásánál több szempont érvényesült. A feltételek közé tartozott, hogy a tervezett állomások forgalmas helyszíneket fedjenek le, illetve előnyben részesítették azokat a területeket, ahol már volt kerékpárút a közelben. A rendszer kiépítése mellett a településeken intenzív szemléletformáló kampányok indulnak el a kerékpáros közlekedés népszerűsítésére. A helyszínek kiválasztását követően a következő lépés az állomások megvalósítása, mely várhatóan 2021-2022-ben valósul meg a településeken.

Forrás: http://www.hungairy.hu/node/71?fbclid=IwAR1QmuOdR1CgBvjcSFFquQ-d2ey5ViWnD9Bp9Cq9MGt8doBcBCSFKrxsA1w

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2018.07.30.

Újabb 26 szalakótára került nyomkövető Romániában

LIFE hírek2020.10.15.

LIFE Díj 2020 – döntős projektek az éghajlat-politika kategóriában: LIFE Tőzegmocsár hasznosítási projekt Finnországban

LIFE hírek2019.05.16.

A valós idejű online megfigyelőközpont 120 000 önkéntes madármegfigyelővel működik