English Utolsó frissítés: 2021-10-18
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2021-10-18

hun eng Utolsó frissítés: 2021-10-18 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

LIFE napelemes technológia projekt új munkahelyeket teremt

A környezetvédelem az üzletnek is jó lehet, növekedést és új pozíciókat eredményezhet Európa gazdaságában. Ezt bizonyítja a svédországi EXEGER startup- napelemes technológiával foglalkozó cég legújabb bejelentése, miszerint megsokszorozzák a munkaerő számát a nemrég nyitott zöld pozíciókban.

A Dyemond Solar (LIFE09 ENV/SE/000355) LIFE projekten keresztül az EXEGER vállalat bemutatta az új szitanyomásos metódust, mely úgynevezett színérzékeny napelemeket készít egy ökonomikus, költséghatékony módon.

A napelemes technológia eme megoldása egy jó példa arra, milyen módon inkubál ötleteket és demonstratív új technológiákat a LIFE Program, melyek – további befektetéssel – növelhetik a piacra kész megoldásokat nagyobb gazdasági és környezetvédelmi előnyökkel.

Az EXEGER napelemes technológiája könnyűsúlyú, rugalmas, vonzóan megtervezett, és egy egyedülállóan szabadalmaztatott kialakítást használ, amely lehetővé teszi a már meglévő technológiákba való zökkenőmentes integrációt. A szitanyomással megvalósítható a napelemek gyártása különböző színekben és formákban is. Az EXEGER vállalat az elektronikai piac fogyasztóit célozta meg találmányával, azáltal, hogy közös fejlesztési megállapodást kötött a világ legnagyobb öntöltő hordozható eszközök gyártóival (így nem lesz szükség elemekre vagy töltőkre).

A nemrég kulcsbefektetőre szert tett EXEGER a közelmúltban jelentette be növekedését azért, hogy a cég éves kapacitását 15 millió cellára emelhessék, ezáltal képessé váljanak teljes skálás megrendelések szállítására. A svéd startup most tervezi 5-10 új munkaerő felvételét, amely a közeljövőben várhatóan bővülni fog.

A LIFE Program segítségével fejlesztett napelemes technológia projekt környezetbarát. Az alacsony költségek és a meglehetősen egyszerű szitanyomásos technika alacsonyabb energia felhasználást eredményez, mint a többi napelemes gyártási metódus, nem használ veszélyes és mérgező anyagokat, továbbá nem bocsát ki mérgező anyagokat a gyártás során.

A Dyemond Solar projektről további információk a projekt honlapján olvashatók: http://www.dyemondsolar.com/

cikk forrása:http://ec.europa.eu/environment/life/news/newsarchive2017/february/index.htm#exeger

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2017.07.11.

Megjelent a júniusi LIFE Hírlevél

LIFE hírek2017.01.05.

LIFE projekt elsőként készít ipari futószalagot újrahasznosított műanyagból

LIFE hírek2020.11.11.

LIFE-MICACC: A Fenntartható települési vízgazdálkodás aktuális kihívásai c. online konferencia