English Utolsó frissítés: 2024-05-09
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2024-05-09

hun eng Utolsó frissítés: 2024-05-09 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

LIFE pályázati felhívás nem kormányzati szervezetek számára

Az Európai Zöld Megállapodással az EU olyan igazságos és virágzó társadalomat szeretne kialakítani, amelynek gazdasága modern, fenntartható és versenyképes, amely senkit sem hagy magára, ahol 2050-ben nincsenek nettó üvegházhatású gázkibocsátások és ahol a gazdasági növekedés el van választva az erőforrás-felhasználástól. 

A COVID-19 pandémia által okozott gazdasági válság közepette a civil társadalom egésze és a nem kormányzati szervezetek (NGO-k) hátrányt szenvednek azon képességeikben, hogy fellépjenek és hozzájáruljanak a fenntartható jövő sikeres és igazságos megvalósuláshoz szükséges mélyreható átalakításokhoz. 

A LIFE program keretében elindítják a LIFE 2020 nem kormányzati szervezetek pályázati felhívása az európai zöld megállapodása révén-t (NGO4GD), hogy megerősítsék a tagállami szinten működő nem kormányzati szervezetek azon képességét, hogy mozgósítsák és megerősítsék a civil társadalom részvételét és hozzájárulását az Európai Zöld Megállapodás végrehajtásához. 

Az e felhívás keretében finanszírozandó cselekvési támogatások várhatóan kézzelfogható eredményeket fognak elérni a tudás erősítésében és a civil társadalom megerősítésében az egyik vagy több tematikus területen, tükrözve az Európai Zöld Megállapodás munkafolyamatait, nevezetesen:

(1) Az éghajlattal kapcsolatos ambíciók fokozása

(2) Tiszta, megfizethető és biztonságos energia

(3) Ipar a tiszta és körforgásos gazdaságért

(4) Energia- és erőforrás-hatékony épületek

(5) Fenntartható és intelligens mobilitás

(6) Termelőtől a fogyasztóig

(7) Biológiai sokféleség és ökoszisztémák

(8) A szennyezés megszűntetésa, mérgezésmentes környezetek

(9) Fenntartható pénzügyek.

Kérjük, olvassa el a Pályázóknak szóló Útmutatót a részletekért, és használja az NGO4GD pályázati felhívás technikai és pénzügyi jelentkezési űrlapjait.

A pályázók benyújtási határideje: 2021. március 31. 17:00

A LIFE 2020 NGO4GD keretében rendelkezésre álló teljes indikatív költségvetés 12 millió euró.

A LIFE 2020 NGO4GD által nyújtott maximális társfinanszírozási arány a projekt összes elszámolható költségének 60% -a. A költségek fennmaradó 40%-át teljes egészében a projekt kedvezményezettjeinek saját hozzájárulásai fedezik, vagy társfinanszírozók egészítik ki. Az uniós források felhasználásával történő projektek esetleges kettős finanszírozásának elkerülése érdekében semmilyen más uniós forrást nem lehet felhasználni ehhez a 40%-hoz. Ez azt jelenti, hogy a LIFE-alapok által megcélzott és társfinanszírozott konkrét tevékenységek nem részesülhetnek társfinanszírozásban más uniós alapokból.

A benyújtás elektronikus úton és kizárólag e-mailben történik a következő címre:

EASME-LIFE-2020-NGO4GD@ec.europa.eu

2021. január 12-én virtuális konferenciát szerveznek a LIFE 2020 NGO4GD pályázati felhívásról! További információért kattintson erre a linkre .

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2017.07.11.

Megjelent a júniusi LIFE Hírlevél

LIFE hírek2017.06.14.

Nyertes LIFE pályázat

LIFE hírek2020.04.28.

A COVID-19 sem állhat a zöld törekvések útjába!