English Utolsó frissítés: 2023-12-04
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2023-12-04

hun eng Utolsó frissítés: 2023-12-04 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

LIFE pályázatíró tréning 2018

A 2018-as LIFE pályázatíró tréninget május 31-én rendezte meg a Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. Dobogókőn.

Kiss Antal, a Magyar Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság a 2015-ben elindult magyar kapacitás építési projektet minősítette a legeredményesebbnek és emlékeztetett, hogy a kapacitásfejlesztési pályázatot az MFK kezdeményezésre adták be a konzorciumi partnerek.

Novák Judit Eszter LIFE környezetvédelmi nemzeti kapcsolattartó, (Agrárminisztérium, Környezetfejlesztési és –stratégiai Főosztály) és Demeter András, LIFE természetvédelmi projektasszisztens, (Agrárminisztérium, Természetmegőrzési Főosztály) a LIFE munkaprogram értékelési szempontjait ismertette.

Kovács Barbara LIFE éghajlat-politikai nemzeti kapcsolattartó, (Innovációs és Technológiai Minisztérium, Klímapolitikai Főosztály) a brüsszeli bírálati szempontokról tartott előadást.

Tamási Márkó pénzügyi felelős, (Innovációs és Technológiai Minisztérium, Klímapolitikai Főosztály LIFE Klímapolitikai Csapat) a LIFE pályázat pénzügyi szempontjait ismertette.

Ezt követően Malgorzata Piecha, az Európai Bizottság Kkv-ügyi Végrehajtó Ügynöksége (EASME) projekt tanácsadója LIFE projektek – Hogyan készítsünk elő egy jó pályázatot? címmel tartott előadást.

Novák Judit Eszter prezentációja megtekinthető ide kattintva.

Demeter András prezentációja megtekinthető ide kattintva.

Kovács Barbara prezentációja megtekinthető ide kattintva.

Tamási Márkó prezentációja megtekinthető ide kattintva.

Malgorzata Piecha prezentációja megtekinthető ide kattintva.

Ebéd után Lábodi István az Európa Konzorcium Regionális Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője tartott előadást a projekttervezés és megvalósítás kihívásairól három élőhelyvédelmi projekt példáján keresztül.

Vaszkó Csaba pályázatíró transznacionalitás és többcélúság címmel tartott előadást.

Vaszkó Csaba prezentációja megtekinthető ide kattintva.

Ezt követően a pályázati felhívással kapcsolatos kérdések interaktív formában történő megbeszélésére volt lehetőség három szekcióban. A környezetvédelmi kérdésekre Szíjártó Ágnes és Novák Judit Eszter, a természetvédelmi kérdésekre  Demeter András, az éghajlat-politikai kérdésekre Kovács Barbara válaszolt.

Nyitrai Noémi, (korábbi LIFE pénzügyi helpdesk munkatárs, MFK Magyar Fejlesztési Központ Nkft.) és Tamási Márkó pénzügyi kérdésekre válaszoltak.

A szekcióülések kérdéseinek összefoglalója megtekinthető ide kattintva.

A tréningen készült képek megtekinthetők a Képgalériában.