English Utolsó frissítés: 2023-12-04
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2023-12-04

hun eng Utolsó frissítés: 2023-12-04 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

LIFE projekt elsőként készít ipari futószalagot újrahasznosított műanyagból

A fenti LIFE projekt, -mely a RePlaCe projekt munkájára épül-, alapján sikeresen készítették el 2016. októberben az ipari futószalag prototípusának szerkezeti komponenseit újrahasznosított műanyagból, az eddig megszokott fém anyagok helyett. Ez a pozitív eredmény a LIFE projekt és négy olasz műanyag cég közös munkájának köszönhető.

Az újítás gazdasági megtakarítást és erősen csökkentett környezeti hatást jelent. Különösen az energia fogyasztás csökkent jelentősen a termék előállítás folyamán. Az új futószalag potenciálisan a feldolgozó ipar mindenfajta területén használható, mivel komponensei megfelelnek a helyi jogi követelményeknek.

Továbbá, a szilárd műanyag hulladék számára is lényeges, új piacot is jelent az eljárás, így a hulladék ártalmatlanításának csökkentésével, azaz a hulladék lerakásával,vagy égetésével, az új futószalag a használt nyersanyag mennyiségének csökkentését is jelenti. Ez találkozik az EU politikájával is, mégpedig az erőforrás hatékonyság felhasználásával és a körkörös gazdasággal.

cikk forrása: http://ec.europa.eu/environment/life/news/newsarchive2016/october/index.htm#reolacebelt

 

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2017.08.18.

Pályázási segítség: eProposal útmutató

LIFE hírek2019.07.03.

Éghajlat-barát várostervezés a biológiai sokféleségért

LIFE hírek2019.08.21.

A LIFE éghajlatpolitikai projektek és az LIFE éghajlatpolitikai integrált projektkoncepciók végső határideje