English Utolsó frissítés: 2021-04-20
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2021-04-20

hun eng Utolsó frissítés: 2021-04-20 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

LIFE kapacitásépítési pályázat Magyarországon projekt

Magyar Fejlesztési Központ

A kohéziós politika megvalósítása során nyert tapasztalatok meggyőzték a Magyar Kormányzatot arról, hogy a 2014-2020-as programozási időszak során kínálkozó Európai Strukturális és Beruházási Alapok (ESBA) mellett az EU által közvetlenül kezelt, uniós szakpolitikákat elősegítő forrásokat, valamint pénzügyi eszközöket is szükséges országunknak kihasználni.

A 2014-2020-as programozási időszakra az Európai Bizottság  tizenhét közvetlen brüsszeli kifizetésű szakpolitikai programot hirdetett meg. Ezek szakterületei rendkívül szerteágazóak, a kutatás–innovációtól és vállalkozásfejlesztéstől az igazságügyön keresztül, az oktatás és kultúra területeit is magukba foglalják.

Magyarország számára kulcsfontosságú, hogy megismerje a közvetlen uniós források rendszerét és megtanulja, hogyan lehet ezeket felhasználni.

Az e témával kapcsolatos információs, koordinációs és irányító feladatokat a 2014-ben felállított Magyar Fejlesztési Központ látja el, s ezzel  hiánypótló szerepet tölt be.

Az MFK feladata a közvetlen bizottsági források és pénzügyi eszközök hatékony felhasználásának koordinációja Magyarországon, továbbá az egész Kárpát-medencében. Így a szervezet elsődleges küldetése a potenciális pályázók közvetlen segítése, a célirányos információszolgáltatás.  

Az MFK professzionális forráskereső és tájékoztató rendszere összefogott, a közvetlen brüsszeli forrásokat felölelő, magyarul hozzáférhető platform. 

Az MFK feladata a pályázni vágyók érdekeinek képviselete, érvényesülésének segítése.

Tevékenységét a források felhasználásában érintett gazdasági és társadalmi szereplőkkel, valamint az ágazatok szakmai felügyeletét ellátó minisztériumokkal szoros együttműködésben végzi.

Magyarország sikerességének záloga a hazai és a külföldi képviseletet ellátó szereplők között megvalósuló, összehangolt pályázati intézményrendszer. Ezért az MFK budapesti irodája napi kapcsolatot ápol az egyes programok nemzeti kapcsolattartóival, akik az adott szakpolitikák szakértői a magyar minisztériumokban, illetve napi rendszerességgel együttműködnek a brüsszeli irodában dolgozó kollégákkal.  Ugyanakkor a brüsszeli kollégák rendszeres kapcsolatot tartanak a Bizottság szolgálataival, valamint az egyes programokat végrehajtó ügynökségekkel, és a többi tagállam állandó képviseleteivel.

Az MFK a piaci szereplők érvényesülését is segíti. A rendelkezésére álló uniós információkra, valamint a fejlesztési forrásokhoz való hozzáférési lehetőségekkel kapcsolatos ismeretekre építve, forrásbővítési programot dolgoz ki az ezt igénylő cégek számára. Pályázati tanácsadással, pályázatfejlesztéssel, forrástérképezéssel és projektfejlesztési tanácsadással is foglalkozik.

Az „MFK program” alkalmassá teszi a pályázó szervezetet a közvetlen brüsszeli fejlesztési források megszerzésére, valamint olyan projektfejlesztések előkészítésére, megkezdésére, amelyek révén képessé válik a közvetlen uniós forrásokhoz való hozzáférésre és azok fogadására.

Az MFK több modulból álló oktatási rendszere elérhető rendszeres programjain.

imglink

PÉNZÜGY

E-mail: info@lifepalyazatok.eu