English Utolsó frissítés: 2022-11-07
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2022-11-07

hun eng Utolsó frissítés: 2022-11-07 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

Már lehet jelentkezni a 21. Európai Öko-innovációs Fórumra – 2018. február 5-6., Szófia (Bulgária)

Az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatósága és a bolgár Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2018. február 5-6-án tartja a 21. Európai Öko-innovációs Fórumát (21st European Forum on Eco-innovation).

Az idei fórum lehetőséget teremt arra, hogy összefogja és közelebb hozza a vállalatokat és a hatóságokat egymáshoz, azért hogy közösen megvizsgálják az öko-innovatív megoldásokat a levegő minőségének javítása érdekében.

Ugyan az elmúlt évtizedben a levegőszennyezés Európa-szerte csökkent, de még mindig közel 400 000 ember életét érinti a régióban és évente több mint 20 milliárd euróban kerül.

Az Európai Bizottság elkötelezett amellett, hogy csökkentse a levegőszennyezést olyan szintre, amely már nem veszélyezteti az emberi egészséget és a környezetet. Ennek a célnak az elérése mind a társadalom, mind a gazdaság támogatását egyaránt igényli.

A 21. Európai Öko-inovációs Fórumon az innovátorok azon technológiákat, üzleti modelleket és irányítási terveket mutatják be, amelyek a levegőminőséget új szabványokhoz emelik. A kétnapos program során az érdeklődők előadásokat hallhatnak az energia, a közlekedés és a mezőgazdaság a levegő minőségére gyakorolt hatásairól. Mindezt az alábbi kilenc LIFE projekt szemléltetésén keresztül: LIFE 'N GRAB HY!, LIFE - CLEAN HEAT, Malopolska Region, LIFE BrennerLEC, PREPAIR, LIFE GySTRA, LIFE ASPIRE, LIFE_SC, IMPROVE LIFE.

Az Európai Bizottság képviselői a LIFE programot és annak finanszírozási lehetőségeit is bemutatják.

További információk a konferencia programban találhatók. Az esemény munkanyelvei az angol és a bolgár. Az online regisztráció már nyitott.

További információért látogasson el a fórum weboldalára, vagy vegye fel a kapcsolatot az EcoAP titkárságával a +32 2 340 30 64-es telefonszámon.

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2019.06.21.

LIFE kerékpáron Olaszország Natura 2000 helyszínein

LIFE hírek2020.10.26.

A magyar FIRELIFE projekt nyerte az EU LIFE-díját éghajlatvédelmi kategóriában!

LIFE hírek2017.02.13.

Bizottsági támogatás a LIFE programban való tagállami részvételért