Utolsó frissítés: 2020-11-25

Frisítés dátuma: 2020-11-25

hun eng Utolsó frissítés: 2020-11-25 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

Maradék nélkül immár a gyerekeknek is!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) 2016 júliusában indította el a „Maradék nélkül” elnevezésű programját az Európai Unió LIFE pályázati forrásának támogatásával. A célkitűzések meghatározása során az Európai Unió hetedik környezetvédelmi cselekvési programjának tematikus prioritásai érvényesültek. A Maradék nélkül program fókuszában az élelmiszerláncban szükségtelenül keletkező élelmiszerhulladékok megelőzése áll. A programról szóló korábbi cikkünk itt olvasható.

2018. március 21-én hivatalosan is kezdetét vette a Maradék nélkül iskolai programja. Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár egy sajtótájékoztató keretében ismertette a Nébih komplex oktatás-képzési programját, valamint a Maradék nélkül program általános iskolásoknak készült ismeretterjesztő kiadványát. A sajtóeseményen a kiadvány fejezeteire épülő, játékos tanóra megtartására is sor került a budapesti Molnár Ferenc Kéttannyelvű Általános Iskola 6. osztályos tanulói részére. Egy ehhez hasonló előadás rövid kivonata megtekinthető a Nébih YouTube csatornáján: 

A Maradék nélkül ismeretterjesztő kiadványa olyan, gyerekek számára is könnyen befogadható ismeretanyagot sorakoztat fel, amely alkalmazásával saját háztartásukban is csökkenthető az élelmiszerpazarlás mértéke.

A kiadvány letölthető ide kattintva. 

Erre a kiadványra épült a március 26-án indult, 4-6. osztályosos tanulók számára meghirdetett 4 fordulós, online kvíz verseny, amelynek főnyereménye egy egyhetes tematikus nyári tábor a két legeredményesebb osztály számára. A kvíz verseny első három fordulója már lezárult, s az eredményeket az izgatott tanulók hamarosan megtekinthetik a program hivatalos honlapján.

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2020.04.17.

A LIFE pályázatok YouTube csatornán követheti a Virtuális LIFE CLIMA Tájékoztató Napot!

LIFE hírek2020.10.19.

Tudatos Vásárlók Egyesülete: Így vásárolunk a koronavírus járvány 2. hullámában

LIFE hírek2017.06.13.

III. LIFE Természetvédelmi tréning