English Utolsó frissítés: 2022-12-07
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2022-12-07

hun eng Utolsó frissítés: 2022-12-07 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

Megkezdődött az ENSZ vízügyi és környezetvédelmi tanácskozása New Yorkban

Az ENSZ New York-i székházában megkezdődött a világszervezet vízügyi és környezetvédelmi tanácskozása.

A konferencia elsősorban a világ vízügyi helyzetével, a vízforrások védelmével és vízügyi beruházásokkal, az ENSZ Vízügyi Paneljének munkájával foglalkozik, és az ülés témája a természeti katasztrófák megelőzése és kezelése is.

A tanácskozást – amelynek első felszólalója Áder János köztársasági elnök volt – Han Szün Szu volt dél-koreai kormányfő, az ENSZ katasztrófacsökkentéssel és vízzel foglalkozó különleges képviselője nyitotta meg, majd Peter Thompson, az ENSZ Közgyűlésének elnöke a víz fontosságáról és a természeti katasztrófák megelőzéséről szólt, és méltatta a 2016-ban Budapesten tartott víz világtalálkozót is.

A tanácskozáson felszólal még Mauritius elnöke, Mianmar alelnöke, a japán Liberális Demokrata Párt főtitkára és videón közvetítik Naruhito japán koronaherceg előadását is.

Áder János még a tanácskozás megkezdése előtt, a reggeli órákban, megbeszélést folytatott New Yorkban Michel Bloomberggel, a város volt polgármesterével, aki ismert környezetvédő aktivista. A tanácskozás után az államfő tárgyalásokat folytat Han Szün Szuval, Nikai Tosihiróval, a japán Liberális Demokrata Párt elnökével, Ameenah Gurib-Fakim mauritiusi elnök-asszonnyal, és a program végeztével találkozik António Guterres ENSZ-főtitkárral.

Áder János és António Guterres megbeszélésén nemcsak vízügyi és környezetvédelmi kérdések szerepelnek, hanem a világszervezet reformjának és békefenntartó tevékenységének aktualitásai is.

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2019.05.16.

Fecskék segítése hideg, esős időben

Hírek a nagyvilágból2021.10.20.

Az európai bölények visszatértek a Dél-Kárpátok területére: a LIFE RE-Bison projekt

Hírek a nagyvilágból2020.02.07.

Különleges módszerekkel tisztulhat Pécs levegője