English Utolsó frissítés: 2022-12-07
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2022-12-07

hun eng Utolsó frissítés: 2022-12-07 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

Nejlonzacskó Mentes Nap: július 3.

úlius 3-án világszerte szervezetek és civilek százai csatlakoznak a Nejlonzsacskó Mentes Világnaphoz (International Plastic Bag Free Day), hogy felhívják a figyelmet az alternatív lehetőségekre, amikkel kiváltható a műanyag.

Európában évente 100 milliárd műanyag zacskót használunk el, aminek a nagy része az árokpartokon, erdőszélen, út mentén landol, majd szépen megkezdi vándorútját a vizeken keresztül egészen az óceánokig. Ott pedig egyre duzzadó szigetekké alakul, vagy a tengeri élőlények szervezetébe kerül. A mi szemünk elől éppenséggel lehet, hogy eltűnik, de teljesen lebomlani sehol sem fog. 

Az első dolog, amit tehetünk: a megelőzés. Egyszerűen kerüljük el a műanyag használatát, ahol csak tudjuk. Válasszunk környezettudatos alternatívákat. 

A Nejlonzacskó Mentes Világnap két fő célkitűzést fogalmaz meg:

1. Sürgetni a helyi, nemzeti, és regionális hatóságokat, hogy hatékony intézkedésekkel lépjenek fel a műanyag zacskók elleni küzdelemben

2. A lakosság tudatosságának növelése, és a fogyasztók ösztönzése az újrahasználható alapanyagú szatyrokra/táskákra való átállásra.

Forrás: humusz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2020.07.30.

Energiahatékonysági beruházások és technológiai fejlesztések csökkenthetik az ipar környezeti terhelését

Hírek a nagyvilágból2018.09.25.

55 + 1 hulladékmentes alternatíva az egyszer használatos, eldobható tárgyak helyett

Hírek a nagyvilágból2017.07.17.

Zacskómentes Világnap