English Utolsó frissítés: 2023-12-04
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2023-12-04

hun eng Utolsó frissítés: 2023-12-04 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

Nem fektet többé a katolikus egyház fosszilis fűtőanyagokba

Kivonja a pénzét a katolikus egyház a fosszilis fűtőanyag iparágból, és a következő öt évben megszünteti befektetéseit a kőolaj-, földgáz- és szénszektorban – jelentette be a Föld napján négy kontinens húsz országának 35 katolikus intézménye nevében a Nemzetközi Karitász.

Luis Tagle kardinális, a szervezet elnöke hangsúlyozta, hogy a klímaváltozás legfőbb elszenvedői a világ szegényei. „Ezért döntött úgy a Nemzetközi Karitász, hogy nem fektet többé fosszilis fűtőanyagokba” – közölte Tagle.

„A püspököket arra szólítjuk fel, hogy pénzügyi döntéseik legyenek összhangban erkölcsi értékeinkkel” – mondta Jean-Claude Hollerich luxemburgi érsek.

A GCCM katolikus klímavédelmi mozgalom adatai alapján a Nemzetközi Karitász különböző országokban működő szervezetein kívül több püspökség is csatlakozott a döntéshez, amely szerint a következő öt évben kivonják befektetéseiket a kőolaj-, földgáz- és szénszektorból.

Az összesen mintegy 7,5 milliárd euró vagyont kezelő katolikus bankok – köztük a Pax Bank – szintén felhagynak a fosszilis fűtőanyagokba való befektetéssel.

A GCCM a jövőben társadalmilag igazságos és klímabarát befektetési lehetőségeket akar kínálni. A szervezet szerint a katolikus intézményeken kívül már több mint 850 egyetem, város, nyugdíjalap döntött úgy, hogy kivonják pénzüket a fosszilis fűtőanyag szektorból. (MTI)

Forrás: https://24.hu/belfold/2018/04/23/nem-fektet-tobbe-a-katolikus-egyhaz-fosszilis-futoanyagokba/

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2018.01.17.

A klímaváltozás hatására eltűnhetnek a hím teknősök?

Hírek a nagyvilágból2019.12.16.

Rómában PET palackkal lehet „fizetni” a metrójegyért

Hírek a nagyvilágból2017.09.25.

Szeptember 22-én volt az Autómentes Világnap