English Utolsó frissítés: 2022-12-07
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2022-12-07

hun eng Utolsó frissítés: 2022-12-07 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

Nemzeti üvegházgáz adatbázist hoz létre az NFM

Az üvegházhatású gázok nyilvántartása érdekében 350 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból hozza létre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a nemzeti üvegházgáz adatbázist, amely hozzájárulhat Magyarország klímaváltozással összefüggő törekvéseinek sikeréhez, a fenntartható gazdaság kialakításához – közölte az NFM az MTI-vel. 

A közlemény szerint a minisztérium a Széchenyi 2020 programban a Környezeti és energiahatékonysági operatív programban (KEHOP) nyerte el a vissza nem térítendő uniós támogatást az adatbázis létrehozására.

Az adatbázis kifejlesztése a globális klímavédelmi törekvésekkel összhangban egy olyan, minőségileg új modell létrehozása törekszik, amely lehetővé teszi előrejelzések készítését az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásáról, támogatja az általános gazdasági és ágazati stratégiák tervezését, szakpolitikai döntés-megalapozó tanulmányok készítését.

A fejlesztés vélhetően 2019 nyaráig készül el, és ennek köszönhetően Magyarország eredményesebben, szakszerűbben és pontosabban felelhet meg a nemzetközi és európai uniós jelentéstételi kötelezettségeknek – olvasható a tárca közleményében.

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2019.12.16.

Rómában PET palackkal lehet „fizetni” a metrójegyért

Hírek a nagyvilágból2020.12.16.

Fenntartható elemek és akkumulátorok egy körforgásos és klímasemleges gazdaságért

Hírek a nagyvilágból2018.10.17.

2018. október 16. az első Nemzetközi E-hulladék Nap