English Utolsó frissítés: 2022-12-07
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2022-12-07

hun eng Utolsó frissítés: 2022-12-07 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

Nemzetközi LIFE konferenciát rendeztek Szlovéniában

A szlovéniai Környezetvédelmi Minisztérium LIFE nemzetközi networking konferenciát rendezett “Environment needs LIFE for the next 25 years” címmel 2017. május 25-26-án Ljubljanában.  A konferencia elsődleges célja nemzetközi partnerségek kialakítása volt LIFE projektek számára, így szeretettel várjták az érdeklődőket a környező országokból is.

A magyar LIFE Kapacitásépítési Projekt keretei között működő környezetvédelmi csapat tagjai is részt vettek a rendezvényen, valamint a konferencián való részvétel költségei (szállás, utazás) korlátozott számban központi finanszírozásra kerülhettek, így lehetőség nyílt több magyar partnerszervezet részvételére.

A rendezvényen bemutatásra és megvitatásra kerültek a 2016. évi LIFE pályázati felhívással, és a pályázókkal kapcsolatos tapasztalatok. Emellett a jelenlévők összegyűjtöttek a jövőre nézve hasznos információkat, átbeszélték azok gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit.

A konferencia másik fő célja az volt, hogy segítse a partnerkeresést és hálózatépítés a nemzeti kapcsolattartók összehangoltabb munkája érdekében. A résztvevők között a LIFE nemzeti kapcsolattartók (NCP) mellett potenciális pályázók és futó projektek megvalósítói is részt vettek szép számban.

Az esemény része volt továbbá a LIFE program uniós és környezetvédelmi hatásainak felmérése és a jó gyakorlatok megosztása is. A szervezők lehetőséget biztosítottak jelenleg futó, sikeres LIFE projektek bemutatkozására egy kiállítás keretein belül.

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2018.07.09.

Spanyol partnerünk nemzetközi együttműködési lehetőséget kínál természetvédelmi LIFE projektekre vonatkozóan

LIFE hírek2020.07.02.

A Natura 2000 hálózat hatékonyabb igazgatása Cipruson (LIFE IP PHYSIS) LIFE integrált környezetvédelmi projekt (természetvédelem)

LIFE hírek2017.06.14.

Nyertes LIFE pályázat