Utolsó frissítés: 2020-02-21

Frisítés dátuma: 2020-02-21

hun eng Utolsó frissítés: 2020-02-21 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

Sauron szemével az élelmiszerpazarlás ellen

A 2019-es Ecomondo Expón ismerkedhettünk meg egy rendkívül egyedülálló kezdeményezéssel, amely igen jó eséllyel forradalmasíthatja az élelmiszer-előállítást. Jó hír, hogy ezzel a megoldással egészen biztosan nem ér többé kellemetlen meglepetés, amikor nagy ritkán dióhéjdarabkával találkozunk a süteményünkben.

Az XSpectra képes valós időben analizálni az anyagok fizikai és kémiai tulajdonságait, és olyan idegen testeket azonosítani, amelyeket a jelenleg alkalmazott technológiával nem veszünk észre, legyen az csupán egy hajszálnyi vastagságú idegen test egy dobozos üdítőitalban vagy egy konzervben.

Ez az innováció nagy könnyebbséget hozhat az élelmiszerek minőség-ellenőrzése terén, amelynek egyik közvetlen hozadéka a magasabb szintű fogyasztói elégedettség. És mivel a technológiának köszönhetően nem nagyobb tételeket, hanem csupán az egészen biztosan érintett termékeket kell eltávolítani a késztermékek közül, várhatóan sokkal kevesebb élelmiszerhulladék keletkezik majd az élelmiszeriparban.

További infókért nézzétek meg ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=fS4iVayhvCY

Forrás: https://maradeknelkul.hu/2020/01/22/sauron-szemevel-az-elelmiszerpazarlas-ellen/

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2019.10.21.

Október 21: Földünkért világnap

Hírek a nagyvilágból2020.01.10.

Az Év Gombája: Csoportos csészegomba

Hírek a nagyvilágból2018.01.26.

Hatékonyabbá váló hulladékgazdálkodás