Utolsó frissítés: 2020-01-13

Frisítés dátuma: 2020-01-13

hun eng Utolsó frissítés: 2020-01-13 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

Time’s up for food waste! konferencia Brüsszelben

2019. december 12-én került sor az Európai Bizottság élelmiszerveszteséggel és -hulladékkal foglalkozó platformjának 7. ülésére, a Time’s up for food waste! elnevezésű konferenciára, ahol a platform tagjaként a Nébih Maradék nélkül programjának vezetője képviselte Magyarországot.

Az ülésen bemutatták a platform egyik legfontosabb eredménytermékét, az ágazatoknak szánt, jó gyakorlatokat felsorakoztató útmutatókat, amelyeket a tagállamok iparági és fogyasztói szervezetek képviselőinek közreműködésével állítottak össze.

A dokumentum elkészültét hosszú egyeztetések előzték meg, amelyen részt vettek a tagállamok, valamint az érintett szervezetek képviselői is. A Nébih Maradék nélkül programja több alkalommal is részt vett a tanácskozásokon, és segítette a platform munkáját.

Stella Kyriakides, az egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős uniós biztos a konferencián elmondta: a következő ciklusban is meghatározó lesz az élelmiszerhulladékok csökkentése, s Európa kézzel fogható eredményeket szeretne elérni.

A Nébih Maradék nélkül programja bízik abban, hogy a közös munka hasonló eredményességgel folytatódik majd, hiszen az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak eléréséhez elengedhetetlen az egyes tagállamok összefogása.

Bővebben: http://maradeknelkul.hu/2019/12/16/times-up-for-food-waste-konferencia-brusszelben/

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2017.06.28.

Mi is a zöld (köz)beszerzés (green public procurement)?

LIFE hírek2019.01.21.

Építési habok újrahasznosítása

LIFE hírek2018.10.17.

Élelmezési világnap: Megérkezett az Adománykonvoj Budapestre