English Utolsó frissítés: 2023-09-18
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2023-09-18

hun eng Utolsó frissítés: 2023-09-18 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

Új életet adni a régi bányáknak

A bányászat kulcsfontosságú nyersanyagokat biztosít az EU-nak, de a tájakra és az ökoszisztémákra gyakorolt ​​hatása drasztikus. A Valencia régió LIFE projektje új technikákat tesztel az inaktív bányák helyreállításához és a biológiai sokféleség visszatéréséhez. A LIFE TECMINE projekt megváltoztatja az inaktív bányák helyreállításának módját, hogy ezek a területek támogassák a biológiai sokféleséget.

A kitermelő bányászat az EU-ban gazdaságilag értékes, és a bányák támogatják a kis, néha elszigetelt izolált közösségek fennmaradását. De sok bányászati ​​tevékenységet végeznek ökológiailag érzékeny és értékes erdőterületeken. A bányászat drasztikus környezeti hatásokkal jár - alapvetően megváltoztatja a tájképet és elpusztítja a helyi ökoszisztémákat.

Miközben az inaktív bányák hagyományos helyreállítása zajlik, az nem oldja meg a súlyos erózió problémáit, a közeli utak károsodását az esőtől vagy állóvizektől, és az állatvilágot érő puszítást. Ez részben azért van, mert az erőfeszítések túlságosan a rövid távú vizuális fejlesztések létrehozására összpontosítanak, nem pedig a hosszú távú fenntartható biológiai sokféleség elérésére.

A LIFE TECMINE a bányászati ​​cégeknek, az erdészeti hatóságoknak, a természetvédelmi szakértőknak és más érdekcsoportoknak mutatja be, hogy

  • a morfológiai és ökológiai elveket figyelembe vevő alternatívák valóban hozzájárulhatnak a megőrzéshez,
  • az új helyreállítási gyakorlatok Spanyolország más területein és azon túl is megismételhetők

Lehetővé kell tenni a megismerhetőséget, mert a projekt tevékenységei három szilícium homok, kaolin és agyagbányán alapulnak Ademuzban, és hasonló terep található az EU más részein is.

Bővebben: https://ec.europa.eu/easme/en/bringing-new-life-old-mines

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2020.11.17.

Új hazai pályázati sikerek a LIFE Környezetvédelem alprogramban: DANUBE FREE SKY LIFE projekt

LIFE hírek2020.06.04.

A 2020. évi LIFE pályázati felhívásokhoz új, kiegészítő útmutató csomag érhető el!

LIFE hírek2017.03.08.

A LIFE hozzájárulása a fakó keselyű kihalástól való megmentéséhez Bulgáriában