Utolsó frissítés: 2020-05-25

Frisítés dátuma: 2020-05-25

hun eng Utolsó frissítés: 2020-05-25 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

Űzz sportot a szelektív hulladékgyűjtésből is!

A környezettudatos magatartás és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát hangsúlyozta a Földművelésügyi Minisztérium Ötkukás Játékok elnevezésű rendezvénye, melynek a táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola adott otthont.

– A műanyag 1907-es megjelenése előtt egyszerűbb volt a dolgunk: a háztartásokban csak szerves hulladék keletkezett, amely a természetbe került vissza. Azóta folyamatosan nőtt azon hulladék mennyisége, melyet lerakókba voltunk kénytelenek vinni. Ha ezen nem változtatunk, saját életterünket csökkentjük tovább – hívta fel a gyerekek figyelmét V. Németh Zsolt környezetügyért is felelős államtitkár.

A meglepetésvendégként érkezett Király Gábor labdarúgó elmondta, hogy amikor 21 évesen külföldre igazolt, olyan országba került, ahol már szelektíven gyűjtötték a hulladékot. Gyermekei így már ebben a szemléletben nőttek fel, és a mai napig itthon is így gyűjtik a szemetet. Kellenek célok – emelte ki a példaképnek számító 108-szoros válogatott kapus, – és mindent meg kell tenni a sikerért, nem csupán a sportban, de a környezetvédelemben is.

A tárca kiemelt feladatának tekinti a felnövekvő generáció szemléletformálását; ezt a célt szolgálja többek között az Ötkukás Játékok is, melynek elnevezése a hazánkban öt felé szelektált (papír, műanyag, fém, színes és fehér üveg) hulladékra utal.

Forrás: kormany.hu

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2018.06.28.

Teljesen megújuló forrásból fedezi áramigényét Portugália

Hírek a nagyvilágból2018.07.17.

Vizeink fele sem egészséges!

Hírek a nagyvilágból2017.07.19.

Decemberben újabb klíma csúcstalálkozó lesz