English Utolsó frissítés: 2022-03-21
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2022-03-21

hun eng Utolsó frissítés: 2022-03-21 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program
imglink

A fenntartható energiafinanszírozás érvényesítése és az energiahatékonyság integrálása az EU fenntartható finanszírozási kritériumaiba és szabványaiba

Angol nyelvű megnevezés: Mainstreaming sustainable energy finance and integrating energy performance in EU sustainable finance criteria and standards

Pályázati azonosító: LIFE-2021-CET-MAINSTREAM

A pályázati kiírás célja, hogy vonzóbbá tegye a fenntartható energiabefektetéseket a magánbefektetők számára, és összehangolja azokat az EU fenntartható pénzügyi politikájával.

Egyre több bizonyíték igazolja, hogy a fenntarthatóságra törekvő energiaprojektek számos egyéb haszonnal járnak (pl. nagyobb kényelem, jobb egészség, magasabb ingatlanérték, a szélsőséges időjárási viszonyokkal szembeni nagyobb ellenálló képesség, stb.), melyek nagymértékben befolyásolhatják a magánbefektetők pénzügyi megtérülését. Ez a hatás azonban jelenleg még nincs kiaknázva, ezért fontos lenne, hogy mielőbb előtérbe kerüljön annak érdekében, hogy a fenntartható energiabefektetés minden költsége és haszna megfelelően tükröződjön a magánfinanszírozási stratégiákban. A javaslatoknak az alábbi két hatókör közül legalább az egyikre ki kell terjedniük:

  • A hatókör: A javaslatoknak minimalizálnia kell a fenntartható energiabefektetések kockázatát, különös tekintettel a magánfinanszírozásban érdekelt felek esetében, többek között a fenntartható energiához kapcsolódó eszközök értékpapírosításának támogatásával pl. zöld kötvények kibocsátása révén.
  • B hatókör: A javasolt intézkedéseknek az EU fenntarthatósággal kapcsolatos finanszírozási igényeinek kielégítésére, esetleg azok túlteljesítésére kell hangsúlyt fektetniük, pl. címkézési és tanúsítási rendszerek fejlesztésének és végrehajtásának támogatásával, mely a módszertant és az ahhoz szükséges eszközöket is tartalmazza.

 

Határidő: 2022. 01. 12. 17:00:00

A pályázat eredeti, angol nyelvű kiírásához kattintson ide.

 

Lépjen velünk kapcsolatba!

A sikeres magyar LIFE-pályázatok létrehozásának érdekében munkacsoportot hoztunk létre. Az alábbi témákban szeretnénk segítséget nyújtani:

Agrárminisztérium

Környezetvédelem

GUTI András – LIFE NCP

Tel.: +36 1 795 8498;

E-mail: andras.guti@am.gov.hu;

lifeenvironment@am.gov.hu

 

Természetvédelem

SASHALMI Éva – LIFE NCP

Tel.: +36 1 896 3149

E-mail: lifenature@am.gov.hu

Innovációs és Technológiai Minisztérium

Éghajlat-politika

SÁNTA Csilla – LIFE NCP

Tel: +36 1 896 1897

E-mail: csilla.santa@itm.gov.hu

lifeclimate@itm.gov.hu

Magyar Fejlesztési Központ

Pénzügy

E-mail: lifecapacity@mfk.gov.hu

>
segítség

Segíthetünk? - Írjon nekünk