English Utolsó frissítés: 2024-05-09
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2024-05-09

hun eng Utolsó frissítés: 2024-05-09 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program
imglink

BUILD UP Skills – a nemzeti platformok és ütemtervek újraindítása

Angol nyelvű megnevezés: BUILD UP Skills – rebooting the National Platforms and Roadmaps

Pályázati azonosító: LIFE-2021-CET-BUILDSKILLS

A 2011-ben elindított BUILD UP Skills kezdeményezés az építési szakemberek európai továbbképzésének támogatására jött létre annak érdekében, hogy magasabb energiahatékonyságú, illetve közel nulla energiaigényű (NZEB) épületfelújításokat tegyen lehetővé.

Jelen kiírás egyik célkitűzése, hogy a BUILD UP Skills kezdeményezés első szakaszában létrehozott nemzeti platformok újjáélesztését támogassa, a legjelentősebb hazai érdekeltségeket összegyűjtse. Mivel az első platformokat tíz évvel ezelőtt hozták létre, a projekteknek új érdekelt felek bevonására van szükségük a fejlődéshez.

Második célként frissíteniük kell a Status Quo elemzéseket és a nemzeti ütemterveket, hogy tükrözzék az építőipar új irányvonalait. Ezt olyan módon, hogy figyelembe vegyék a legmodernebb digitális technológiákat, intelligens épületeket, beleértve az e-mobilitást, az erőforrás-hatékonyságot, a körkörösséget, a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos technológiák integrációját, a fűtést és a hűtést, az iparilag végzett mélyfelújítást, az életciklus szén-dioxid-felméréseit stb. Az optimális hatás érdekében országonként egy intézkedés várható (kivételek lehetségesek).

A kezdeti BUILD UP Skills Status Quo elemzés és ütemtervek a helyszíni dolgozókra és kétkezi munkásokra („kékgalléros" szakemberek) összpontosítottak, melyeket új tartalommal kell frissíteni, feltérképezve a „fehérgalléros" szakmák (pl. építészek, tervezők, mérnökök, épületgazdák, termékgyártók stb.) szükségleteit.

 

Határidő: 2022. 01. 12. 17:00:00

A pályázat eredeti, angol nyelvű kiírásához kattintson ide.

 

Lépjen velünk kapcsolatba!

A sikeres magyar LIFE-pályázatok létrehozásának érdekében munkacsoportot hoztunk létre. Az alábbi témákban szeretnénk segítséget nyújtani:

1. Természet és biológiai sokféleség:
Sashalmi Éva, 
lifenature@am.gov.hu
2. Körforgásos gazdaság és életminőség
Dr. Gazdagné Rózsa Enikő, 
lifeenvironment@em.gov.hueniko.rozsa.gazdagne@em.gov.hu, +3617951710
3. Az éghajlatváltozás mérséklése és az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás:
Kőbányai Dénes, 
denes.kobanyai@em.gov.hulifeclimate@em.gov.hu, +3617957216; +36301087756
4. Tiszta energiára való átállás:
Kormos Eszter, lifecleanenergy@tim.gov.hu
>
segítség

Segíthetünk? - Írjon nekünk