English Utolsó frissítés: 2022-12-07
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2022-12-07

hun eng Utolsó frissítés: 2022-12-07 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program
imglink

Bontó PDA – Technikai segítségnyújtás a fenntartható energiabefektetések piac határainak előmozdításához

Angol nyelvű megnevezés: Disruptive PDA – Technical Assistance to advance market boundaries for sustainable energy investments

Pályázati azonosító: LIFE-2021-CET-PDA

A Projektfejlesztési Támogatás (PDA) technikai segítséget kíván nyújtani azon projektfejlesztőknek akik elkötelezettek és alkalmasak olyan beruházások megvalósítására, amelyek minél jobb energiahatékonyságra és megújuló energiafelhasználásra törekednek.

A támogatás célja, hogy az újító szellemű vállalkozókat olyan innovatív megoldások kifejlesztésére bíztassa, amelyek Európa-szerte képesek mozgósítani a magántőkét, ötvözni az állami és a magánfinanszírozásokat, így hosszú távú és kiszámítható pénzügyi eszközöket valósítva meg, miközben leküzdik a jogi és strukturális akadályokat, annak érdekében, hogy rendkívül elszántan megvalósítsák a fenntartható energia biztosítását.
Az Európai Zöld Megállapodás épületkorszerűsítési programra vonatkozó stratégiájának kulcsfontosságú hajtóereje az EU -ban felújított és feljavított épületállomány, amely elősegíti az folyamatot a szén -dioxid -mentes és tiszta energiarendszerek felé.

Ez a segítség az állami és magánprojekt -támogatókat célozza meg, például állami hatóságokat, vagy a hozzájk tartozó csoportokat, állami/magán infrastruktúra -üzemeltetőket és szerveket, energetikai szolgáltató társaságokat, kiskereskedelmi láncokat, nagy ingatlantulajdonosokat és szolgáltatásokat. Az intézkedés támogatja a projektfejlesztéshez szükséges műszaki, gazdasági és jogi szakértelem kiépítését. A konkrét beruházások elindítása a projekt végső célja és eredménye. A pályázatokat egyszerre egy pályázó nyújthatja be. Minden 1 millió euró uniós támogatásnak legalább 15 millió euró beruházást kell kiváltania a fenntartható energia jegyében.

 

Határidő: 2022. 01. 12. 17:00:00

A pályázat eredeti, angol nyelvű kiírásához kattintson ide.

 

Lépjen velünk kapcsolatba!

A sikeres magyar LIFE-pályázatok létrehozásának érdekében munkacsoportot hoztunk létre. Az alábbi témákban szeretnénk segítséget nyújtani:

  

  

Technológiai és Ipari Minisztérium

Éghajlat-politika

SÁNTA Csilla – LIFE NCP

Tel: +36 1 896 1897

E-mail: csilla.santa@tim.gov.hu

lifeclimate@tim.gov.hu

 

 Tiszta energiára való átállás

HORVÁTH Zina – LIFE NCP

E-mail: zina.horvath@tim.gov.hu

lifecleanenergy@tim.gov.hu

  

Környezetvédelem

Tel.: +36 1 795 8498;

E-mail: kfsf@tim.gov.hu

 

 

Agrárminisztérium

Természetvédelem

SASHALMI Éva – LIFE NCP

Tel.: +36 1 896 3149

E-mail: lifenature@am.gov.hu

>
segítség

Segíthetünk? - Írjon nekünk