English Utolsó frissítés: 2024-05-09
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2024-05-09

hun eng Utolsó frissítés: 2024-05-09 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program
imglink

Bontó PDA – Technikai segítségnyújtás a fenntartható energiabefektetések piac határainak előmozdításához

Angol nyelvű megnevezés: Disruptive PDA – Technical Assistance to advance market boundaries for sustainable energy investments

Pályázati azonosító: LIFE-2021-CET-PDA

A Projektfejlesztési Támogatás (PDA) technikai segítséget kíván nyújtani azon projektfejlesztőknek akik elkötelezettek és alkalmasak olyan beruházások megvalósítására, amelyek minél jobb energiahatékonyságra és megújuló energiafelhasználásra törekednek.

A támogatás célja, hogy az újító szellemű vállalkozókat olyan innovatív megoldások kifejlesztésére bíztassa, amelyek Európa-szerte képesek mozgósítani a magántőkét, ötvözni az állami és a magánfinanszírozásokat, így hosszú távú és kiszámítható pénzügyi eszközöket valósítva meg, miközben leküzdik a jogi és strukturális akadályokat, annak érdekében, hogy rendkívül elszántan megvalósítsák a fenntartható energia biztosítását.
Az Európai Zöld Megállapodás épületkorszerűsítési programra vonatkozó stratégiájának kulcsfontosságú hajtóereje az EU -ban felújított és feljavított épületállomány, amely elősegíti az folyamatot a szén -dioxid -mentes és tiszta energiarendszerek felé.

Ez a segítség az állami és magánprojekt -támogatókat célozza meg, például állami hatóságokat, vagy a hozzájk tartozó csoportokat, állami/magán infrastruktúra -üzemeltetőket és szerveket, energetikai szolgáltató társaságokat, kiskereskedelmi láncokat, nagy ingatlantulajdonosokat és szolgáltatásokat. Az intézkedés támogatja a projektfejlesztéshez szükséges műszaki, gazdasági és jogi szakértelem kiépítését. A konkrét beruházások elindítása a projekt végső célja és eredménye. A pályázatokat egyszerre egy pályázó nyújthatja be. Minden 1 millió euró uniós támogatásnak legalább 15 millió euró beruházást kell kiváltania a fenntartható energia jegyében.

 

Határidő: 2022. 01. 12. 17:00:00

A pályázat eredeti, angol nyelvű kiírásához kattintson ide.

 

Lépjen velünk kapcsolatba!

A sikeres magyar LIFE-pályázatok létrehozásának érdekében munkacsoportot hoztunk létre. Az alábbi témákban szeretnénk segítséget nyújtani:

1. Természet és biológiai sokféleség:
Sashalmi Éva, 
lifenature@am.gov.hu
2. Körforgásos gazdaság és életminőség
Dr. Gazdagné Rózsa Enikő, 
lifeenvironment@em.gov.hueniko.rozsa.gazdagne@em.gov.hu, +3617951710
3. Az éghajlatváltozás mérséklése és az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás:
Kőbányai Dénes, 
denes.kobanyai@em.gov.hulifeclimate@em.gov.hu, +3617957216; +36301087756
4. Tiszta energiára való átállás:
Kormos Eszter, lifecleanenergy@tim.gov.hu
>
segítség

Segíthetünk? - Írjon nekünk