English Utolsó frissítés: 2022-11-07
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2022-11-07

hun eng Utolsó frissítés: 2022-11-07 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

A portugál utak biztonságosabbá tétele a vadon élő állatok számára

Az elgázolt állatok tetemei tragikus, látszólag elkerülhetetlen látványt kell, hogy nyújtsanak az utakon? Az utak szinte áthatolhatatlan akadályt jelentenek számos állat számára, és különösen az aktív párzási időszakokban problémásak. A LIFE LINES-projekt Portugália Alentejo régiójában alakítja át az úttesteket a veszélyeztetett vadon élő állatok védelme érdekében.

Baglyok, petymegek, békák és szalamandrák - sokféle, eltérő viselkedésű faj létezik, amelyek az élőhelyeiket keresztező utaktól szenvednek. Az utak befolyásolják a populációkat, hozzájárulnak a fajok genetikai izolálásához és a tenyésztési és takarmányozási területekhez. Az úgynevezett szürke infrastruktúra - az elektromos vezetékek és a vasutak - szintén kihívást jelentenek az állatvilág mozgása számára.

Alentejo-ban a LIFE LINES foglalkozik azon vadon élő állatokat fenyegető veszélyforrásokkal, amelyek élőhelyei ilyen infrastruktúra közelében vannak. A régió alkalmas választás, mivel tartalmazza a főbb szárazföldi közlekedési kapcsolatokat Lisszabon és Madrid között.

Bővebben: https://ec.europa.eu/easme/en/making-portuguese-roads-safer-vulnerable-wildlife

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2018.12.12.

Az Európai Parlament elfogadta a 2021-2027. évre vonatkozó LIFE programot

LIFE hírek2021.11.11.

Az új európai Bauhaus: a fenntarthatóságnak a stílussal és a befogadással való összekapcsolását szolgáló új intézkedések és finanszírozás

LIFE hírek2021.01.11.

Országos hörcsögfelmérés 2020