English Utolsó frissítés: 2022-11-07
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2022-11-07

hun eng Utolsó frissítés: 2022-11-07 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

Cetelem Zöldsuli pályázat

A WWF Magyarország összegyűjtött pár olyan kérdést, amivel segíteni tud abban, hogy a gyerekek egy jó ötlettel nevezhessenek a pályázatra:

 

Melyik közlekedési eszközt használjátok a legtöbben az iskolába járáshoz? Mi kellene hozzá, hogy többen tömegközlekedjenek? Mi kellene hozzá, hogy többen válasszák a biciklizést/gyaloglást? Hogyan tudnátok összeszervezni az üres autókat egy telekocsi-rendszerré?

Az iskolában mindenki megeszi, amit otthonról hozott? Mennyi élelmiszer landol a kukában? Hogyan lehetne ezt csökkenteni? Mit tudnátok kezdeni a fölösleggel? Van-e lehetőség a menzán fél adagot kiosztani? Van-e lehetőség az iskolában helyi termelők zöldségeit, gyümölcseit fogyasztani? Hányszor esztek húst? Van-e lehetőség csökkenteni a húst tartalmazó ételeket? Mit isztok a legtöbbet? Hogyan lehetne kevesebb hulladékot termelni a folyadékfogyasztásotokkal?

A WWF Magyarország honlapján számos hasznos kiadványt és információt találhatsz arról, hogyan tudod még jobban csökkenteni a saját és az osztályod ökológiai lábnyomát, hogyan lehettek még felelősségteljesebb fogyasztók. Látogassatok el hozzájuk és inspirálódjatok a pályázáshoz!

https://wwf.hu/archiv/tulfogyasztas 

 

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2020.02.07.

Különleges módszerekkel tisztulhat Pécs levegője

Hírek a nagyvilágból2017.09.12.

Brüsszel is hadat üzent a műanyag szatyroknak

Hírek a nagyvilágból2019.12.16.

Az ausztrál bozóttüzek miatt élőhely nélkül maradtak a koalák