Utolsó frissítés: 2020-06-04

Frisítés dátuma: 2020-06-04

hun eng Utolsó frissítés: 2020-06-04 kapcsolat gyik Segíthetünk? Önerő-támogatás
25 éves a LIFE program

Hírek

LIFE AGROINTEGRA: integrált növényvédelem a vegyi növényvédő szerek helyett!

A LIFE AGROINTEGRA, a 2019-es LIFE AWARDS díj nyertese kimutatta, hogy az integrált növényvédelem a vegyi növényvédő szerek életképes alternatívája a gazdaságokban. Kísérleteket folytatott a spanyolországi Navarra mezőgazdasági termelőivel, ahol a természetes ragadozók, bio-rovarirtók, takarmánynövények és más módszerek 45% -kal csökkentették a gyümölcsfák, szőlőskertek és zöldségek peszticideinek felhasználását.

Delia Sola projektvezető arról beszélt, hogy a LIFE AGROINTEGRA tevékenysége hogyan támogatta az EU megközelítését a beporzó csökkenésének kezelésére?

A növényvédő szerek, amelyek kizárólag és túlzottan rovarirtókat használnak, káros hatással vannak a vadon élő állatokra, megváltoztatják élőhelyüket és csökkentik a rendelkezésre álló erőforrásokat. A LIFE AGROINTEGRA egyik fő célja az volt, hogy bemutassa az alternatív módszerek környezeti előnyeit, amelyek segítik a növényvédelem környezeti kockázatainak csökkentését és az agroökoszisztémák lehető legkisebb mértékű módosítását.

Bővebben: https://ec.europa.eu/easme/en/news/backed-real-time-data-farmers-are-replacing-pesticides-pollinator-supporting-crops

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2017.08.14.

Egy hónap múlva jár le egyes hagyományos LIFE pályázatok beadási határideje!

LIFE hírek2019.10.09.

A „Legelőtavak élőhelykezelése a Hortobágyon” című LIFE projekt eredményei

LIFE hírek2017.03.15.

Idén 25 éves a LIFE program és az Élőhelyvédelmi Irányelv