English Utolsó frissítés: 2023-09-18
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2023-09-18

hun eng Utolsó frissítés: 2023-09-18 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

LIFE and REACH - védelmet nyújt a káros vegyi anyagokkal szemben

A vegyi anyagok mindennapi életünk szerves részét képezik, számos előnnyel járnak a modern társadalmak számára. De problémákat is okozhatnak a környezetre és az emberi egészségre. Néhány ember alkotta vegyszer megtalálható a Föld legtávolabbi helyein, sőt már testünkben is.

Az EU vegyi anyag-politikájának célja a környezetben lévő szint csökkentése, a környezet és az emberi egészség magas szintű védelmének biztosítása érdekében. A REACH-rendelet az EU átfogó vegyi anyag jogrendszerének központi eleme. Ennek alapján 2006 óta körülbelül 22 000 ember alkotta vegyi anyagot regisztrálták, értékeltek, engedélyeztek és szükség esetén korlátozták.

A LIFE program számos olyan projekttel büszkélkedhet, amelyek elősegítik a REACH végrehajtását. Az egyik ilyen a LIFE Fit for REACH, amely segíti a balti államok kis- és középvállalkozásait (kkv-kat) a jogszabályok betartásában. A kkv-knak gyakran hiányoznak az ismereteik, a készségeik és a források az alternatív vegyi anyagok megtalálásához. Ezenkívül a balti államokban egy kis piacon működnek, és egy olyan társadalomban, amely általában nem ismeri a termelési folyamatok és termékek veszélyes vegyi anyagai által a környezetre és az emberi egészségre gyakorolt ​​kockázatokat.

https://ec.europa.eu/easme/en/news/life-and-reach-providing-protection-harmful-chemicals

Kapcsolódó tartalmak

LIFE hírek2018.11.05.

A hazai parlagisas-állomány 2018-as költési szezonának eredményei

LIFE hírek2019.01.21.

A levegő minőségének ellenőrzése

LIFE hírek2016.09.26.

Első hiúz egyedek visszatelepítése a Palotagrófi tartomány erdejébe