English Utolsó frissítés: 2023-09-18
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2023-09-18

hun eng Utolsó frissítés: 2023-09-18 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

Negyvenmilliárd forintból százezer hektáron javul a természeti környezet állapota

Negyvenmilliárd forintból 88 fejlesztés valósul meg országszerte, amelynek eredményeként 100 ezer hektáron javul a természeti környezet állapota - közölte az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára.

Balczó Bertalan elmondta: az előkészítő munka 2015-2016-ban történt, a projektek nagy része 2020 végéig megvalósul. A fejlesztéseknek köszönhetően emellett rendelkezésre állnak azok az eszközök és az infrastrukturális háttér is, amivel hosszú távon kezelni lehet az érintett területeket. A helyettes államtitkár kiemelte: a beruházásoknál az élőhelyek helyreállítása kiemelt hangsúlyt kap, a fejlesztések olyan értékekre fókuszálnak, amelyeknek megőrzésében Magyarországnak nemzetközi szinten is különösen nagy szerepe van, ilyenek például a gyepterületek vagy a vizes élőhelyek, a holtágak, a lápok és a Duna egyes mellékágai.

Balczó Bertalan kiemelte, hogy az Agrárminisztérium megerősítette a természetvédelmi őrszolgálatot, több mint 15 helyszínen hozott létre és újított meg területi irodákat. Ennek köszönhetően egy intenzívebb együttműködés jöhet létre a gazdálkodókkal, emellett a természetvédelmi őrök a területi jelenlétükkel, tanácsadó tevékenységükkel komoly szerepet töltenek be a konfliktusok és a természetkárosítás megelőzésében is.

Az agrártárca természetvédelemért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy a nemzeti parkok kiemelkedő munkáját jól mutatja, hogy évente mintegy 1,6 millió látogató fordul meg a 350 ökoturisztikai létesítményben országszerte.

(MTI/AM Sajtóiroda)

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2017.07.19.

Decemberben újabb klíma csúcstalálkozó lesz

Hírek a nagyvilágból2019.06.12.

A Nap napja

Hírek a nagyvilágból2018.04.01.

Évente 650 ezer bicikli készülhetne az eldobált aludobozokból