English Utolsó frissítés: 2022-12-07
segítség keresés English

Frisítés dátuma: 2022-12-07

hun eng Utolsó frissítés: 2022-12-07 kapcsolat gyik Segíthetünk?
25 éves a LIFE program

Hírek

Tudatos Vásárlók Egyesülete: Ugyan már Black Friday, élvezd velünk a Ne vásárolj semmit! napot!

Még sincs az rendjén, hogy egyre többet törődünk a vásárlással, miközben az élet fontos pillanatai úgy suhannak el mellettünk, hogy utólag csak bámulunk. Ne hagyd magad, tarts velünk a Ne vásárolj semmit! napon és utána is, ez lesz a mániákus fogyasztás elleni jelképes tiltakozásunk.

Ne vásárolj semmit! napot Magyarországon is a Fekete Pénteken tartjuk, ez idén november 27-re esik. Miért épp ezen a napon? Ennek oka egyrészt a nemzetközi akciónaphoz való csatlakozás, másrészt a magyar vásárlási statisztikák is azt mutatják, hogy novemberben legtöbbet a Fekete Pénteken költünk. Novemberben ráadásul már nálunk is javában zajlik a nagy karácsonyi reklámhadjárat, mintha a karácsonyra más módon nem is lehetne készülni, csak vásárlással.

Különösebb dolgot nem is kell tenned ezen a napon: egyszerűen ne vásárolj. Nem arról van szó, hogy nem vehetsz vécépapírt, buszjegyet, ebédet, vagy hogy nem vehetnéd meg a vacsorának valót – az egy napos fogyasztói böjt kifejezetten a boltok tudatos elkerülésére vonatkozik: használd az idődet valami másra!

Bővebben: https://tudatosvasarlo.hu/ugyan-mar-fekete-pentek-elvezd-velunk-ne-vasarolj-semmit-napot/

Kapcsolódó tartalmak

Hírek a nagyvilágból2019.01.04.

Az év rovara 2019-ban a havasi cincér!

Hírek a nagyvilágból2019.05.16.

Május 20: Méhek világnapja

Hírek a nagyvilágból2017.10.21.

Az óceánok védelmében a műanyagok használatának visszaszorítására szólított fel David Attenborough